שלום, אני מורה מחנכת במוכר שאינו רשמי ושנה"ל הבאה תהיה השנה הרביעית שלי שבה הייתי אמורה לקבל את הקביעות שלי. אך המפקחת רוצה לדחות את מתן הקביעות מהסיבה שלטענתה יש ברשת כבר הרבה מורים קבועים. היא רוצה שאחתום על טופס הארכת תקופת הנסיון לעוד שנה כשבסופה או שישלחו אותי הביתה או שיחתימו אותי שוב על המסמך הזה... (אלה אם כן המנהל שלי ילחם עלי, כדבריה) אציין שאני בהריון כרגע בשבוע 21, ולכן הם לא יכלו לשלוח אותי כבר עכשיו הביתה. הבנתי שזה חוקי להאריך את תקופת הנסיון, ולשאלתי - האם אין לכך הגבלה של שנות הארכה? המפקחת אמרה שמורה ארעי כזה יכול להמשיך בתקופת הנסיון גם 15 שנה... מה שנראה לי לא ממש חוקי ולא מוסרי למנוע ממורה ותיק ומסור עם הצלחות ומנהל והורים מרוצים מאוד (!) - את הביטחון התעסוקתי שלו!
כמו כן, מה אוכל לעשות במשך השנה הבאה או בסופה עמ"נ לא להיפלט מהמערכת דווקא בתקופה הכי קריטית בשבילי מבחינת קבלת הקביעות (אם יהיה לי הפסקה ברצף השנים - אוטומטית יימנע ממני קבלת הקביעות!).
תודה רבה, אורית.
לכן אם יפטרו יהיו חייבים בפיצויים, מעבר לכך כאשר אישה בהריון חייבים אישור הממונה לפיטורים.
ממליץ לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר