שלום, אני מועסק במשרה הכוללת שעות נוספות רבות (בד"כ לפחות 6 בשבוע, בד"כ הרבה יותר ועד למעל 20), ובנוסף תוספות שכר בגין עבודה במשמרת לילה. כתוצאה מכך, השכר המשולם לי בפועל גבוה בעשרות אחוזים משכר הבסיס שהוסכם. עם זאת, כלל הזכויות הסוציאליות שלי מחושבות ע"פ שכר הבסיס - הפרשות לפנסיה, שווי יום חופשה\מחלה וכו'. האם זה חוקי, בהתחשב בכך שבעבודתי שעות נוספות הן לא חריג אלא הנורמה? האם ניתן לטעון ששכר הבסיס למעשה פיקטיבי לצורך הפחתת התשלומים לעובדים?
בנוסף, המעסיק מפריש 8.33% מהשכר לטובת פיצויי פיטורין, שגם הם מחושבים לפי שכר הבסיס בלבד. אני חתום על חוזה סטנדרטי האומר כי הכספים בקרן הפיצויים יחליפו כל תשלום שמגיע לי מהמעסיק. לידיעתי הפיצויים מחושבים לפי השכר בפועל ולא שכר הבסיס, כך שההפרשות מבוצעות בחסר. האם זה חוקי, והאם במקרה הצורך מותר למעסיק "להשלים" חלק מההפרש בין המגיע לי לבין ההפקדות באמצעות רווחי הקרן?
הינך מוזמן לפנות לייעוץ משפטי אצל עו"ד המתמחה בתחום דיני העבודה לצורך קבלת ייעוץ פרטני.
יש לבדוק מספר פרמטרים לפני מתן תשובה כאן.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר