שלום רב,
1.בחברה בה עבד בעלי במשך זמן רב תקופת השכר מתחילה ב26 לחודש שקדם ועד ה25 לאותו חודש. למשל שכר ינואר 2017 יתחיל מה-26/12/2016 ועד 25/1/2017 והוא ישולם ב-1 לחודש פברואר.
לפני כחודש בעלי סיים את עבודתו בחברת היי טק. הוא עבד עד לתאריך 23/5/2017. בתלוש השכר לחודש מאי נתנו לו רק 0.75 משכורת, בטענה כי תקופת השכר היא מה-1 לחודש עד ה-30 והוא עבד רק עד ה- 23. בשעות הנוכחות המצורפות עליהן חתם בן זוגי- מופיעות השעות מה-26/4 ועד 25/5.
אז השאלה שלי: כיצד אני מוכיחה כי לא שולמו 25% שהיו צריכים לשלם?
והאם זה חוקי להחתים עובד על שעות מסוימות ו"לתת" לו שכר עבור שעות אחרות?
כמו כן, במעבר על תלושי השכר לאורך השנים- התגלה כי לא שולמו הפרשים בגין דמי ביטוח לאומי שהמעסיק קיבל מביטוח לאומי- השאלה שלי היא:
עידו עובד המקבל משכורת (שכר חודשי, גלובאלי)
במהלך חודש יוני 2016 עידו היה חמישה ימים במילואים: רביעי- חמישי-שישי-שבת-ראשון.
מהעבודה הוא נעדר רק בימים ד,ה,א.
הביטוח הלאומי העביר למעסיק 3,289 ש"ח עבור 5 ימי מילואים. יום עבודה של עידו 580 ש"ח.
במשכורת יוני שולם לעידו כרגיל. והמעסיק קיבל את התגמולים בחודש שלאחר מכן.
כמה על המעסיק להוסיף לעידו בגין התגמולים? (האם 1,549= (3*580)- 3289)?
ואם נניח חמשת הימים היו במהלך שבוע עבודה: א-ה, כמה אז על המעסיק להוסיף? (האם 389= (5*580)- 3289)?
תודה רבה
אין אפשרות "לשחק עם שעות עבודה של עובד - העובד אמור לקבל שכרו בגין כל שעת עבודה ע"פ חוק.
לגבי תשלומי מילואים יש להפנות את השאלה לפורום הביטוח הלאומי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר