אי הפקדת פנסיה בתקופת עבודתי בפועל .ולקיחת סכום גדול הנושק ל1000 ₪ מהמשכורת שלי בלי ידעתי והסכמתי שזה יקרה עכשיו ומיד.
ייצר לי נזקים מול חשבונות שאני צריכה לשלם. ואף גרם לי לאי אמון בו ולבסוף להתפטר.
גרם לאובדן זכויות פנסיוניות לא רק שלא הפקיד בזמן את הפנסיה אלה גם הסכום המהוון ריביות משוערות אשר אבדו בגין אי העברתם של הכספים לחיסכון הפנסיוני
עד לפני יומיים עבדתי במשרד לאדריכלות
10.7.17המעסיק לא שילם לי פנסיה במשך כל תקופת עבודתי שהחלה מהתאריך ה1.11.16 .(9 חודשים)
המעסיק נזכר לטפל בזה רק ב-9.7.17 . יום לפני קבלת המשכורת והתלוש של יוני .
למרות ששאלתי אותו על כך חודש לפני (במאי)מה קורה עם פנסיה שהוא חייב לי ? כתגובה אמר "אוי נכון אני צריך לשלם לך בדיוק על זה רציתי לדבר איתך בדיוק שעובד אחר החליט להתפטר מהמשרד גם בעקבות תנאי שכר"
לא פלא להגיד דבר כזה רק אחרי שהעובד לבד מבין את זכויותיו ורק אז לפעול.המעסיק שלי העסיק כבר רבים לפניי משמע הוא מודע לכל הבירוקרטיה של עובדים .ובמידה ולא פעל איתם כחוק זה כבר משהו נוסף.
חלק מהטיפול היה מבחינתי בדיקת הקופה הפעילה שכבר קיימת לי ממקום עבודה אחר. אך עדיין לא אישרתי שום פעולה ברגע ששאלתי את המעסיק שאם בעצם הוא מפריש אז גם אני צריכה להפריש את הסכום העצום של הראטרו אחורה.?
דבר שלא ציין בפני ,והצלחתי להבין לבד תוך כדי ההתעסקות בבדיקה.
דבר שגם לא מקובל אטית לא למסור לעובד שיכין את עצמו .
אמרתי למעסיק בקול ובכתב שאינני יכולה לעמוד בהורדה העצומה הזו החודש ,כי לא הייתי ערוכה לכך והמעסיק אמר שאם הוא מפריש אז גם אני צריכה לספוג את זה .
ביקשתי ממנו בגישה יפה ואנושית להבין את המצב שהוא בעצם ייצר ,שבגללו נוצר סכום עצום שכזה כי לא טיפל בזה במהלך כל החודשים האלה ואילו אני כעובדת בחוסר ידיעה ובתום לב לא ידעתי בכלל שהוא אמור לטפל בזה עד הרגע שהבנתי אחרת את זכויותיי
אם המעסיק והנהלת החשבונות שלו היו מתנהלת נכון וכחוק הייתי מפרישה מהתלוש שלי טיפין טיפין כל חודש את החלק שלי בפנסיה וכך לא הייתה בעיה שמובילה למצב זה ואף להתפטרות מעבר לעוד עניינים הקשורים להתנהלות במשרד.
ועכשיו כסטודנטית שממש זקוקה לכל שקל הוא החליט על דעת עצמו בכל זאת להוריד ולא להמתין עם זה . ואף העביר כספים וטפסים לחברת הפנסיה שלי כביכול בלי אישורי. ומילא את פרטי האישיים ללא ידעתי והסכמתי .
למרות שהצהרתי שאינני יכולה לעמוד בהורדה הגדולה הזאת החודש הנושקת ל1000 ש"ח. וביקשתי אפילו אם יוכל להוריד לי הכל חודש אוגוסט אפילו בלי לפרוש את התשלום כלומר באתי גם אני עוד לקראתו . שהערך לכך בהתאם. אך אמר "אני רוצה לעזור" ולא באמת עזר ביקש ממני להכין מכתב שבו אני מציינת שאני רוצה סוג של "מפרעה" שהוא ישלם את חלקי החודש ואני אשלם דרך המשכורת של חודש אוגוסט את הסכום ששם עלי.
הכנתי מכתב כזה . לא נקט אצבע לחתום עליו שיחק איתי במיוחד שהגיע תום יום העבודה ופעל תחת פזיזות שייצר לעצמו ועשה מה שהוא חושב ועשה ממני צחוק ,כאילו שמע מאוזן אחת והוציא מאוזן שנייה. סיכם איתי פרונטלי בקול משהו אחד ועשה משהו אחר.
התעלם טוטאלית ממצבי שהוא הביא אותי אליו. יחד עם זאת נכנסתי לחשבון הבנק בערב ונדהמתי מכך שהחליט בכל זאת לעשות מה שהוא רוצה והוריד לי את הסכום העצום שאני אומרה לשים כחלק שלי בפנסיה .
דבר ששיבש לי את התשלום שכר דירה וייצר לי בלגן בחשבון. לאחר שאמר משהו אחד וביצע משהו אחר . במיוחד שעשה הפקדה מיוחדת שאוכל לקראות אותה באותו הרגע בחשבון משמע הכל כדי לצאת "כאילו בסדר" המעסיק שלי אף פעם לא עושה הפקדה מהירה (הפקדת זהב) תמיד מפקיד את הכסף ורואים אותו יום למחרת אך הוא ידע שהוא הולך לייצר מצב לא כפי שסיכמנו ועל מנת שיהיה בפרוטוקול גם בתלוש וגם בחשבון כמה שיותר מהר שהוא ביצע פעולות.
לאחר שגילתי ב10 שזה המצב
תוך כדי להשיג אותו והתייחסות ממנו בהודעות וטלפונים
אני ביקשתי שימתין עם הקופה ונעשה ראטרו אחורה חודש הבא או כל פתרון אחר אך לא עניין אותו הוא שיקר וסילף דברים תוך כדי תנועה ואף הציב לי תנאים של לקחת מקדמה על חשבון המשכורת של עכשיו של אוגוסט עד שביצע את זה ואף טען שהוא מבזבז על זה את זמנו ועשה זאת כאילו עושה לי טובה . דבר שהוא לא כחוק בכלל.
זה מהמחויבות שלו לטפל בכל דבר שקשור לתנאים של עובד לתלוש לשכר לפנסיה וכו'.
לתת לעובד תחושה שהוא עושה טובה לא בא בחשבון. במיוחד שהטעות היא שלו.
אי ידיעת החוק לא פותרת מעונש.
ועל כך אני רוצה לתבוע אותו על אי הפקדת פנסיה בתקופת פנסיה בתקופת עבודתי בפועל .ולקיחת סכום גדול הנושק ל1000 ₪ מהמשכורת שלי בלי ידעתי והסכמתי שזה יקרה עכשיו ומיד.
ייצר לי נזקים מול חשבונות שאני צריכה לשלם. ואף גרם לי לאי אמון בו ולבסוף להתפטר.
גרם לאובדן זכויות פנסיוניות לא רק שלא הפקיד בזמן את הפנסיה אלה גם הסכום המהוון ריביות משוערות אשר אבדו בגין אי העברתם של הכספים לחיסכון הפנסיוני.
המעסיק פעל בצורה שניראה נינוח עם המצב .
לא עניין אותו כלל שאני בבלגן.
יחד עם זאת אמר דברים בקול ,ואחרים בכתב אמר וסילף דברים אחרים.
הכל כדי להיות מכוסה מהחוק.
לכאורה קמה עילה לתביעה ואולם סכום התביעה לא יהיה גדול כך שרצוי לבדוק כדאיות.
לעניין הפקדות לקופת הפנסיה ברכיב הפרשות העובד - ניתן לבוא בדברים ישירות עם קרן הפנסיה ולהורות למעסיק שלא לנכות מהשכר אלא בהפקדה שלך ישירות לקופה הכל בכפוף לאישור הקופה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר