שלום,
אני עובד בחברת שמירה ואבטחה מזה שנתיים. עקב מכרז במקום העבודה, החברה בה אני עובד זכתה, אך החליטה להוריד לי את השכר בכמה שקלים. (מ-35 ל-32 ש"ח לשעה). אני חתום על הסכם קיבוצי של 9%שעות נוספות גלובאלי כשהשכר של 35 ש"ח הוא אחרי התוספת. בתלוש רשום לי 32.11 ש"ח כתעריף בסיסי.
עקב ההורדה מתאפשרת לי פרישה מרצון וקבלה של הפיצויים המלאים.
בתלוש של חודש אפריל 2017 מופיעה לי יתרה של 21.47 ימי חופשה ו-41.61 ימי מחלה.
כמה שאלות לי:
1. להבנתי החישוב לפיצויים הוא ממוצע של 12 החודשים האחרונים. במידה ומתוך 12 החודשים הללו במשך 2.5 חודשים לא עבדתי עקב תאונת עבודה, איך עלי לחשב את הממוצע?
2. האם כל יתרת ימי החופשה המופיעה בתלוש נספרת ונכנסת לפיצויים? (מדובר ב21.41 ימים שזה הרבה כסף).
3. הבנתי שלא ניתן לפדות ימי מחלה ולכן אני רוצה לנצל אותם. איך ניתן לנצל את ימי המחלה? למען הצדק, יש לי כאבים חזקים מתאונת העבודה שלי ולדעתי בהחלט ניתן לקבל בגינם "סיקים". האם כדי לנצל את ימי המחלה הללו אני חייב להיות רשום למשמרת, או שכל עוד אני עובד במשמרות מספיק חתימת הרופא וגם אם לא הייתי רשום למשמרת (דוגמא, שישי צהריים, שבת בוקר, ראשון לילה) אני עדיין זכאי לקבל את התשלום על אותם ימים בהם הייתי חולה?
תודה מראש!
כריס.
כריס שלום. השאלות הן רבות ומגוונות, אנסה לענות בתמצית - כשתשובותיי כולן מסוייגות וכפופות להבהרות שהייתי מקבלת, בטרם הייתי משיבה עליהן:
1. ראוי כי המעסיק לא יתחשב בתקופה זו, על מנת ליצור ממוצע המשקף את היקף השתכרותך.
2. יתרת ימי החופשה לא תיכנס לממוצע הפיצויים
3. ככל ויהיו לך ימי מחלה, תוכל לקבל שווי ימי מחלה על הימים בהם היית אמור לעבוד ולא עבדת עקב המחלה. ימי המחלה אינם ניתנים לפידיון.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
תודה רבה על תשובתך.
כתבת שיתרת ימי החופשה לא תיכנס לממוצע הפיצויים. האם זה אומר שהם לא ניתנים לפידיון? האם לא אקבל את התגמול הכספי עליהם בעת בקשת הפרישה שלי?
לגבי ניצול ימי מחלה:
אני עובד במשמרות והסידור מתבצע כל שבוע. אם לא הייתי אמור לעבוד ביום ראשון ושני ובכל זאת הלכתי להוציא ימי מחלה על אותם הימים, האם אהיה זכאי לתשלום עליהם?
ניסוח אחר לשאלה: אם אני לא רשום למשמרת ביום מסוים, עדיין אוכל להוציא על אותו היום אישור מחלה ולהיות מתוגמל על יום זה?
שוב תודה,
כריס.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר