שלום למנהלי הפורום,
לפני כ7 חודשים עזבתי מקום עבודה בו הועסקתי משך שנה.
במהלך עבודתי שם, יצרתי קשר עם ההסתדרות במקום מגוריי במטרה להקים ועד עובדים, והתחלתי לאסוף חתימות.
יומיים אחרי שהתחלתי לאסוף חתימות נקראתי לשיחה אצל מנהלת אגף כוח אדם. בשיחה זו היא נזפה בי על כך שלא עדכנתי אותה מראש בכוונותיי, אמרה שאני חותרת תחת מקום עבודתי ודרשה לדעת מי כבר חתם. היא חזרה על דרישה זו פעמיים לאור סירובי. השיחה היתה באוירה מאד מתוחה ועם נימה של נזיפה. יש לי הקלטה של שיחה זו.
בהמשך, המנהל הישיר שלי שיתף אותי בסוד שגם הוא נקרא לשיחה בה הובהר לו שמשרתי בסכנה ושמעשיי מתקבלים בחומרה גדולה מבחינת ההנהלה. כמו כן נאמר לו שלהנהלה יש עובדים ״שתולים״ שמקליטים אותי ״מכפישה״ את מקום העבודה.
לאחר מכן, מנהל בכיר במקום זימן קבוצה גדולה של עובדים לשיחה בה אמר להם ״שיש איזו אחת שמחתימה עובדים, היא לא יודעת על מה היא מדברת, אל תחתמו לה״. עדות בנוסח זה שמעתי מפי עובדים שונים שנכחו בשיחה הזו.
לאחר שנאספו מספיק חתימות כדי להקים ועד ושמות החותמים נחשפו בפני מנהלת אגף כ״א, היא שאלה שני עובדים חתומים האם הם מודעים לסכומי הכסף הגדולים שהם ישלמו על החברות בוועד.
רציתי לשאול האם יש כאן עילה לתביעה בגין מניעת התאגדות, ואם כן- האם אדרש להוכחות. שכן מעבר להקלטה ותיעוד עצמאי בכתב של האירועים הנ״ל, אין לי הוכחות.
תודה רבה לכל מידע בעניין
ענת
בהחלט נחזה מדברייך כי ייתכן פיטורין נועדו למנוע התאגדות.
יחד עם זאת, יש לבחון עניינך לעומק ולשמוע ההקלטה וכיוצ"ב, ואת מוזמנת ליצור קשר טלפוני לקביעת פגישה לבירור עניינך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר