שלום,
אני מעסיקה עוזרת בית כבר עשרות שנים. היא הספיקה לצבור עשרות רבות של ימי מחלה במשך השנים שלא ניצלה (יותר מ-80).
אני מבינה שמכסת ימי המחלה יכולה להגיע לעד 90 ימים.
כרגע העובדת במצב בריאותי שלא מאפשר לה להמשיך לעבוד כלל, והיא כרגע בתקופה מחלה.
עכשיו כיוון שברור שהיא כבר לא תוכל לחזור לעבוד, רציתי לדעת מה מספר ימי המחלה שהיא יכולה לפדות (כי הייתי מעסיקה אותה אחת לשבוע
ו-80 ימים מחלה זה יותר משנה וחצי של עבודה), האם מגיע לה פדיון ימי מחלה לתקופה מסויימת (נניח חצי שנה, שבתקופה כזו הייתה צריכה לעבוד 26 ימים, ואז זה מספר ימי המחלה שיכולה לפדות, או שאין מגבלה ומגיע לה לפדות את כל 80 ומשהו ימי המחלה?).
תודה
אם צברת לה בתלוש 80 ימי מחלה - כנראה חלה טעות בצבירה מלכתחילה. ממליצה לך להיוועץ ביועץ מס או רו"ח שיערוך לך תחשיב התלוי בהיקף המשרה בפועל - וכפועל יוצא מכך, זו תהיה הזכאות של העובדת.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
צבירת ימי המחלה הנ"ל הם לא טעות, היא צברה זאת במשך 25 שנים, ולא יצאה כלל במשך כל התקופה הזו למחלה (הבנתי שבכל מקרה שזה פחות מ-90, ולכן עליי להתייחס לכל הימים הללו)
האם בכל מקרה עליי לשלם את כל הימים האלו?
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר