שלום, שמי אלעד ובתאריך ה1.9.16 התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי כרגע, כשהגעתי סיכמתי מול בעל החנות את התנאים אשר אני דורש ולאחר הסכם בעל פה התחלתי לעבוד. לאחר כחודשיים בעל העסק חש בחולי ופונה לטיפול המתאים, אמא שלו (בעלת הנכס) לקחה את הפיקוד על העסק, השכר החודשי נישאר כמו שסוכם מלכתחילה, אך כל שאר התנאים לא כובדו, כגון: עובד ליומיים שלוש במהלך השבוע שיחליף לכמה שעות, או שיעבוד ימי שישי לסרוגין, כיום לאחר כמעט חצי שנה שבמהלכן עבדתי 11 שעות ויותר כל יום, שוחחתי עם ניצן(הבן שלה-אשר מנהל את הרשת) שמכיר ויודע את התנהלות הדברים, אמר, שבכל זמן שעובד אחר נימצא בחנות ולא אני זה יונקה לי מהמשוכרת, הווה אומר שהתנאים אשר סוכמו עם אח שלו אור (בעל העסק) כבר לא תקפים,
חשוב לציין, ההכם שסוכם מול אור סוכם בעל פה ולפי דבריו ירד לכתובים, בטענה שבתאריך ה1.1.17 הוא ייצא לפועל לשנה הקרבה, אך קרה המקרה שהכניס אותו לטיפול ושום דבר לא תקף לדברים האלה חוץ מהמשכורת החודשית עליה סיכמנו.
השאלה שלי היא כזאת: היות ואימו של אור מנהלת כרגע את העסק, אין כל תוקף לדברים אשר סוכמו עם אור לפני כל השינוי במצבו הבריאותי ושינוי הבעלים וכו' של החנות?
היי אלעד.
משאלתך משתמע כי תנאי עבודתך השתנו לרעה. המשמעות היא שבנסיבות מסויימות תהיה בידך הזכות להתפטר מעבודתך בדין מפוטר - אך לשם כך, עליך לתת התראה למעסיק אודות ההפרה וכן לאפשר לו הזדמנות לתקן את ההפרה. מציעה לך לא לעשות כל פעולה מבלי להיוועץ בעורך דין שינחה אותך ויכתוב בעבורך הודעה למעסיק בהתאם לשיקול דעתו ולאחר שישמע מפיך את מלוא הנסיבות.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר