שלום,
אני עובד במוקד מכירות, בו השכר מורכב משכר שעתי+פרמיה (לפי כמות המכירות שלי), חשוב לציין שהפרמיה מהווה כ-50% מהשכר הכללי. אני עובד שעתי במשרה לא מלאה (כ-70% משרה).
לאחרונה שמתי לב שבניצול ימי המחלה וימי החופשה שלי, אני מקבל החזר בגובה השכר השעתי בלבד. למרות זאת בדיווח לביטוח לאומי וביטוח הבריאות אני משלם לפי השכר הכללי (כולל הפרמיה), ובהפרשה לגמל הדיווח הוא לפי השכר השעתי בלבד.
שאלתי היא האם המעביד מחויב לשכלל גם את הפרמיה הממוצעת שלי בחישוב התשלום עבור ימי החופשה והמחלה?
תודה
אומנם אין קשר לדיווח לביטוח לאומי בהקשר זה
ואולם, ההלכה הפסוקה והדין אכן מחייבים את המעסיק לשלם את ימי החופשה והמחלה, בהתחשב גם בפרמיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
תודה על התשובה.
בחוזה ההעסקה שלי כתוב-" החברה תשקול מדי פעם להעניק לך תמריצים..נציין עם זאת שהתמריצים לא ייחשבו כשכר לגבי שום עניין, לרבות לצורך פיטורין והודעה מוקדמת".
כמו שציינתי קודם הפרמיה היא רכיב שכר קבוע ומהווה כ-50% מהשכר שלי. האם זה משנה את תשובתך הקודמת? והאם חוקי לא להכליל רכיב שכר כזה משמעותי גם בתנאים הסוציאליים?
ההסכם לא משנה כלום. לא ניתן לוותר על זכויות סוציאליות.
אני עדיין סבורה כי יש מקום לחייב את המעסיק לבצע הפרשות ולשלם זכויות גם על בסיס העמלות.
ממליצה לך לפנות לעו"ד במקום מגורייך ולקבל חוות דעת הכולל בדיקת תלושי השכר והסכם העסקתך.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר