שלום רב,
עבדתי בסוכנות ביטוח אשר מעסיקים סוכנים אשר עושים ביטוחים לאנשים פרונטלית. כחלק מעבודתי הייתי מתאמת פגישות וסוגרת את הפגישות פרונטלית בליווי הסוכן שהוא בעל הרישיון משווק פנסיוני ( אני ללא הרישיון) . אציין כי שנינו היינו עובדי הסוכנות ומקבלים תלוש מהסוכנות בה הועסקנו. בסיום ההעסקה הוחלט ביני לבין הסוכנות והסוכן עם הרישיון כי אני אמכור להם את התיק הביטוחי שצברתי (כמות האנשים להם מכרתי ביטוחים) . סוכם כי התשלום ישולם בשני שיקים, אחד בחצי השנה האחרונה, והשני בתחילת השנה . השיק הראשון שולם, אך כרגע ולאחר שהסוכן עם הרישיון עזב את הסוכנות, הסוכנות מערימה עליי קשיים לקבלת השיק אף על פי שישנו הסכם חתום בו עליהם להעביר 2 שיקים (אחד הועבר). לטענת הסוכנות כיוון שמאז העזיבה היו ביטולים, הם כרגע מעוניינים לנכות מהשיק להם התחייבו.
עוד אציין כי בעת חתימת החוזה צד ג׳ (הסוכן עם הרישיון אינו חתם על החוזה כי הפגישה נערכה רק ביני לבין הסוכנות וצד ג׳ לא נכח כי לא היה לו רצון להגיע למפגש)
מה אומר הדין לגבי זה?
האם הסוכנות מחוייבת להעביר את השיק השני בו בעת מכירת התיק התחייבה לו? האם הסיכום מבחינת הוא ביני לבין הסוכנות ובמקרה של תביעה התביעה היא רק עבור הסוכנות וצד ג׳ (הסוכן עם הרישיון) אינו שייך כבר כי עזב את החברה?
תודה .
אסתי יקרה - את מגוללת סיפור ארוך שעולים ממנו המון שאלות כדי להגיע לתשובה רצינית. מקרה מובהק של ייעוץ משפטי פרטני ועל כך אני ממליצה.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר