שלום רב, אני עובד במטבח בבית מלון כרוב ל 10 חודשים. בהסכם אני אעבוד 8 שעות ביום לפי ימי הצורך, אני עובד 6-8 שעות ביום לפי כמות העבודה. בחודש 10/2016 היו 5 ימי חגים, אבל המעסיק שילם לי רק 2 ימים! והוא טוען שאני עובד בחוזה של חצי משרה!! וזה לא נכון כי אני עובד שעתי 8 שעות ביום לפי החוזה.
1. לפי מה שאני יודע אני אמור לקבל 5 ימי חגים(2 ראש שנה +1כיפור +2 סוכות) - זה נכון?.....
2. אני עבדתי כל ערבי החגים - רק יום אחד לא, כי המעסיק נתן לי חופש! במצב כזה אני גם יכול לבקש את תשלום עבור יום חג זה או לא מגיע לי כי המעסיק נתן לי חופש יום לפני החג וגם יום החג? מדובר בכניסת חג סוכות?
בבקשה אני צריך את תשובה ברורה - כי המעסיק מתעקש על זה שלא מגיע לי כל הימים ואולי רק 2 ימים!! תודה
1. נכון.
2. אין קשר. עבודה ביום לפני החג ויום אחרי החג - לא רלוונטית אם התקבלה הסכמת המעסיק לכך.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
בחוזה שלי אני אמור לעבוד 8 שעות. אבל אני רוב הזמן עובד 6 שעות כי מסיים מוקדם ואני הולך כדי לא לשבת סתם בעבודה.
1. המעסיק מתייחס לזה כי חצי משרה ואומר שסך כל השעות שלי ממוצע בחודש 100 שעות לכן אני עובד חצי משרה ומגיע לי 50% ימי חגים...2.5 ימים רק . הוא מחשב את זה כמו ימי חמלה וימי חופשה לפי שעות בחודש??
2. ואפילו הוותק בעבודה מחשב לפי שעות ! אחרי 10 חודשים רושם לי וותק 3 חודשים ! האם זה נכון ? וחוקי ?
תודה
אין הדבר תואם את הוראות הדין. ממליצה לפנות לייעוץ משפטי פרטני.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר