לפני זמן לא רב קיבלתי הפנייה משירות התעסוקה לחברה שמבצעת ספירות מלאי. מיד עם ההתקשרות לרכז זומנתי למשמרת ראשונה דרך הסעה אי שם בארץ, במקום הספירה מילאתי טופס 101 וטופס הסכם העסקה. יום למחרת זומנתי לעוד משמרת. וזה הכל. עברו מאז 6 ימים בהם אני לא מוזמן לעבודה ולא זוכה למענה מצד הרכז האזורי לכך שביקשתי מהם אישור בכתב על העסקתי עבור ביטוח לאומי כי אני בהבטחת הכנסה וצריך לדווח. פניתי לחברה הראשית וגם שם ביקשתי את האישור...ללא תגובה. עוד התקשרתי למנהל כוח האדם וביקשתי ממנו לברר מה המצב שבו אני נמצא בהמתנה יום יומית ואין זימון לעבודה ולא מתייחסים לפניות שלי. דאגתי ליידע את שירות התעסוקה על אי התקשורת הזו עם המעסיק. באיזה מצב אני נמצא? אם אין הם מעוניינים לזמן אותי הם אמורים לשחרר אותי בגלל שנחתמו טפסים שאגב לא קיבלתי מהם העתקים? האם אני יכול להרגיש חופשי למצוא משרה חדשה בהסתמך על אי המחוייבות שלהם כלפיי למרות שהבאתי מעצמי את כל הרצינות והרצון לעשות את המיטב? אשמח לעזרה.
שלום רב.
לא ברור כלל מה ההתחייבות של החברה כלפייך. האם לעבודה רציפה ויומית? מילוי מקום? צריך להבין יותא טוב לפני שמשיבים. ככלל, אם אתה לא מרגיש שזה הולך למקומות חיוביים, תפעל לאיתור מקור פרנסה חלופי... איזה מניעה יש לעשות כן?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
ככלל מדובר בעבודה זמנית בספירות מלאי, אני אמור להמתין לטלפון שיודיע על הזמנה לעבודה באותו הערב אין סידור עבודה. בסה"כ עבדתי 11 שעות. מצד שני בוצע הליך שלכאורה נראה רציני כמו חתימה על הסכם עבודה ובנוסף טופס 101. זה הופך אותי למחוייב לא? מנטרל לי את היום בציפייה לטלפון? ומאידך אני לא זוכה למענה לפניות שלי לרכז האיזור שהוא זה שהזמין עובדים מלשכת התעסוקה. אתמקד יותר - האם בזה שמולאו טפסים במידה ואין עניין להעסיק אותי (אולי כי כל העובדים דוברי רוסית...) אז הם צריכים לכתוב מכתב שמשחרר אותי ממחוייבות כמו מכתב הפסקת עבודה. כי אני אמור לדווח לביטוח לאומי..על סמך מה לדווח?
נראה כי מדובר בעבודה זמנית ומזדמנת... כך שאין התחייבות מצד המעסיק לספק לך עבודה על בסיס קבוע.
אם אתה מרגיש אחרת, תפנה בכתב למעסיק ותביע בפניו את התחושות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר