אני עובדת שעתית בחברת סיעוד. ותק מעל מעשר שנים. משרה מלאה +.מדיניות החברה השתנה בשנה אחרונה עפ"י דברהם עקב בקשת ביטוח לאומי לא לאשר לנו קבלת את חופשתנו השנתית לפי שעה אלא עפ"י ימים, זאת אומרת אם עבדתי ביום מסויים 5 שעות אני לא יכולה להשלים 3 שעות מחופשתי שנתית בכדי להשלים ליום עבודה מלא. יש לציין כי עבודתי היומית עשויה בצורת פזל (מבית קשיש לבית קשיש אחר)ואם לא השלמתי יום עבודה מלא באותו יום הם מסיבות שהינם תלויות בי כגון : מוות קשיש, עזיבת חברתינו, מחסור עבודות חדשות במקום אלא וכו'. בכדי שלא הפגע בזכויותיי השתמשתי בימים אלא בחופשתי השנתית. שאלתי האם אכן יש חוק האמור ואם ביטוח לאומי אשר לא המעסיק שלי הישיר אלא ספק עבודה לחברתי יכול לדרוש דבר ממני ואם אכן זה חוקי(!) האם אין חוק המגן לעובדים שעתית המעבדים פרנסתו מרגע לרגע מסיבות לא להם. תודה דבי
ככלל,
חוק חופשה שנתית מדבר על ניצול ימי חופשה מלאים ולא עוסק בניצול של חלקי ימי חופשה, כך שהתנהלות כמתואר מחייבת הסכמת המעסיק.
עם זאת, נוהג במקום העבודה יכול לחייב את הצדדים אחרת - משהופר הנוהג, יכול להתפרש הדבר כהרעה מוחשית בתנאי העבודה. עם זאת, צריכים בהחלט לפעול בזהירות יתירה בשים לב למשמעויות הנובעות מהדברים.
ממליצה לך ולעובדות האחרות לפנות לייעוץ משפטי.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר