שלום,
אני חתומה על חוזה של 6 ימים בשבוע ו186 שעות בחודש, משכורת גלובלית
היו ימי שישי שבהם לא הגעתי אבל חודשית עדיין עבדתי 186 שעות-
אבל רק עכשיו לאחר חצי שנה שלא שמתי לב לעניין פתאום גיליתי שאני במינוס כמעט 3 ימי חופשה (אני עובדת בחברה כבר שנה וחצי אבל לא באותו חוזה), שלחתי מייל לאחראית על המשכורות והיא אמרה לי שעל כל יום שאני לא עובדת יורד לי יום חופש.. השאלה שלי אם אני לא אמורה לקבל פחות במשכורת פשוט? הם יכולים לחייב אותי לחתום ימי חופשה בתשלום מבלי ידיעתי? והאם כל הזמן הזה עבדתי 186 שעות בחודש לחינם כשבעצם לא ידעתי ו הייתי אמורה לעשות פחות שעות ולא קיבלתי שום תשלום נוסף..
ככל ואת מחוייבת להגיע 6 ימים בשבוע אזי כל יום שישי שאינך מגיעה יכול להיחשב כיום חופש ואולם ככל שבהסכם ההעסקה שלך לא מצויינים ימי העבודה הנדרשים אין לנכות ימי חופשה ככל והגעת למכסת שעות העבודה החודשיות כמו כן יש לבדוק מה הנוהג לגבי העובדים האחרים.
בכל מקרה ישנם פרמטרים רבים לבדיקה לכן ממליץ בחום לפנות לייעוץ משפטי פרטני.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
אבל אם אני חתומה על שישה ימי חופשה ומורידים לי ימי חופש אבל עשיתי 186 שעות- על פי החוק אני לא אמורה לקבל שעות נוספות? כי כל יום חופשה נחשב 8 שעות עבודה.. האם יש דבר כזה לא לשלם שעות נוספות אם עוברים את סף השעות הגלובלי?
סוכם בחוזה על 7000 גלובלי ובתלוש רשום לי בכל חודש מפוצל - 5500 שכר, 500 שקל נסיעות (אני גרה קרוב) ו1000 שעות נוספות על 186 שעות.
פלטפורמה זו כפורום לייעוץ ראשוני ושטחי בלבד אינה יכולה לספק תשובות המצריכות בדיקה לעומקם של דברים.
ממליץ בחום לפנות לייעוץ משפטי הולם
בהצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר