שלום, העניין הוא כדלקלן אי הסכמה של המעביד לשחרר אותי לחופשה,
ביקשתי לצאת לחופשה של 7 ימי עבודה כחודש וחצי לפני וקיבלתי סירוב. בעל פה נאמר לי, שלצאת לחופשה זה בעייתי ואמר כי יבדוק את הנושא מחדש, המצב הוא שאין לי סידור לילדים בתקופת החופש והסברתי זאת למנהל. ביצעתי הזמנה לחופשה על דעת עצמי וכרגע המצב הוא שהמנהל סירב לי לחופשה בטענה שאינני מסכים איתה והיא שכולם יוצאים לחופשה באותה תקופה וחייב להיות מישהו מהמחלקה לקדם את הפרוייקטים, לדעתי אין במסגרת התפקיד והאחריות שלי פרויקט או מבצע כלשהו. עוד הוספתי כי אני מוכן לבצע כלל הכנות לחופשה בימים המקדימים ולהשאר זמין לכלל הבעיות- שוב קיבלתי סירוב
עזרתכם בבקשה
ככלל, יציאה לימי חופשה צריכה להתבצע על דרך המעסיק ובאישורו.
עם זאת, כלל יסוד בדיני עבודה הוא כי יחסי עבודה יש לקיים בתום לב. אם אין תכלית לסירוב והסירוב נעשה בחוסר תום לב, זהו לא דבר שאפשר לקבל.
למשל: אם המעסיק יומר אני לא מאשר חופשה ביום איקס אבל כן ביום אחר, זה לגיטימי. להבדיל, אם יומר אי אפשר חופשה לא עכשיו ולא בכלל זה לא לגיטימי.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר