שלום.
פוטרתי ממקום עבודתי, ב30/6 היה היום האחרון שלי,(קיבלתי מכתב פיטורין עם התראה מראש), התקשרה אליי החשבת שכר של החברה (חזרה אליי אחרי שאני התקשרתי אליה) ואמרה לי שאני צריך להוריד מהאינטרנט טופס 161 למלא ולשלוח לה על מנת שאני אוכל למשוך את הפיצויים מחברת הביטוח. עכשיו אני בדקתי באינטרנט ורשום שם טופס 161 הודעה על פרישה מעבודה.
אם אני שולח לה את הטופס הזה, זה לא יכול לגרום לי בעיות מבחינת הפיצויים? כלומר אם אני מגיש טופס כזה אז אני עלול שלא לקבל פיצויים?
תודה
יכול להיות שהיא התכוונה לטופס161א? ובמידה ואני מגיש טופס כזה האם זה גם יכול לפגוע לי בפיצויים?
היא גם הלחיצה אותי, היא אמרה לי שאם אני לא מגיש את זה עד מחר אז היא תצטרך לבטל את ההשלמות של הפיצויים שהחברה מעבירה לחברת הביטוח.
תודה
אלון שלום רב.
כדי לשחרר את הכספים הצבורים בקרן הפנסיה, בגין פיצויי פיטורים, המעסיק צריך לתת לך טופס 161, מכתב סיום העסקה וכן מכתב לקרן הפנסיה בו הוא מודיע מה היא תקופת העבודה ועל כך שהקופה עוברת אליך.
אלו הם מסמכים שהמעסיק ממלא ומוסר לך ועל כן לא ברור לי מדוע התבקשת "להוריד מהאינטרנט" טופס 161.... נשמע מעט תמוה....
תומר למנהלת החשבונות שזהו טופס שהמעסיק צריך למלא ולמסור לך ולא ההפך....
בהצלחה.
אורטל עמר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
שלום, זה המשך לשאלתי לגבי טופס 161.
עו"ד אורטל עמר, תודה על תשובתך, אני מעריך את זה מאוד.
דיברתי עם מנהלת החשבונות של המעסיק והיא אמרה לי שהיא התכוונה לטופס 161א (למרות שאני בטוח שהיא אמרה 161 בהתחלה).
אז השאלה שלי כרגע היא לגבי טופס 161א, האם זה יצור לי בעיה מבחינת הפיצויים אם אני אגיש לה אותו כבקשתה?
רוב תודות, אלון.
אלון שלום.
טופס 161א הוא הודעה על פרישה מהעבודה של עובד והמופנה כלפיי רשויות המס, תוך מתן הנחיות לגבי דרך הפעולה בנוגע לכספיי הפיצויים והזכויות הצבורות בקרן הפנסיה. תמלא את הטופס ותשיב למנהלת החשבונות על מנת שהיא תפעל להפקת טופס 161 שיופנה לתשלום על ידי קרן הפנסיה, במידה ובחרת לממש את כספיי הפיצויים.
בהצלחה בהמשך הדרך.
אורטל עמר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
תודה עזרת לי מאוד
תודה על עזרתך.
הגשתי לה את הטופס במוצ״ש (161א), זה לאחר שהיא אמרה לי בטלפון בגלל שאני מתעכב בהגשת טופס זה אני אקבל את ההשלמה של הפיצויים רק בעשירי הבא, מדובר בסכום של 1700₪, אז אמרתי לה שאם מדובר בסכום הזה אז אין לי בעיה שזה יכנס בחודש הבא, לאחר ששלחתי לה את הטופס במייל היא שלחה אלי היום מייל שהיא מסבירה לי שלגבי כל שאר הפיצויים (מה שיש אצל חברת הביטוח שזה כ31000₪) וגם לגבי טופס 161, אני אצטרך לחכות עד שהיא תשלם לי את ההשלמה של ה1700₪ שזה אומר בעשירי הבא, כלומר שאני יכול למשוך את כל הפיצויים מחברת הביטוח רק בעשירי הבא, שזה נשמע לי לא הגיוני, היא לא הסבירה לי שקבלת טופס 161 וכל שאר הפיצויים מותנה בסכום הקטן שאותו היא צריכה להעביר לי לחשבון (ההשלמה) אני לא יודע. מה לעשות עכשיו.
תודה על העזרה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר