שלום, יש לי מספר שאלות ואודה מאוד אם תוכלו להתייחס אליהם בבקשה
אני עובד לפי שעה, לא גלובלי ועל בסיס משמרות
1. לפני זמן מה הייתי חולה וקיבלתי 8 ימי מחלה, בפועל מתוך 7 מי העבודה (כולל שישי בוקר ומוצ"ש) של השבוע הייתי אמור לעבוד רק יומיים (2 משמרות בשישי בבוקר ובמוצש) - את ימי המחלה קיבלתי ביום ראשון עקב מקרה רפואי
הבאתי את ימי המחלה למעסיק אבל הוא שילם לי רק את המשמרת של יום שבת (זה שעתיים עבודה) בטענה שזה המשמרת שאני מפסיק (והמשמרת של יום שישי זה היום הראשון שהייתי אמור לעבוד בו אז במילא לא מקבלים עליו)..
שאלתי היא האם המעסיק היה צריך לקחת החשבון את כל ה8 ימי מחלה שקיבלתי (למרות שבפועל לא היו אמורות להיות לי משמרות בימים האלה) ועדיין לשלם לי את דמי המחלה? או שבגלל שלא הייתי אמור לעבוד בימים ראשון-חמישי אז באמת יום שישי זה היום הראשון וזה התשלום חוקי?
2. הסתכלתי בהפקדות של קרן הפנסיה באתר שלהם.. ושמתי לב פתאום שהרבה מאוד (כמעט הכל) מההפקדות המשכורת המוצהרת שלי היה נמוכה מאשר בפועל - ומזה גם נגזרו האחוזים להפרשות שלי ושל המעסיק (עד כמה שהבנתי זה אמור להיות 5% ממני, 5% מהמעסיק ועוד 8.33% מהמעסיק לפיצויים).. כאשר בפועל זה ההפרשות היו יותר בכיוון של 5 ממני, 5 ממנו ו6% לפיצויים (וכולם נגזרו מהשכר שרשום שם - ולא מהנטו או הברוטו שרשום אצלי בתלוש) - האם זה חוקי??
3. המעסיק החליט לפטר אותי, קיבלתי הודעה מוקדמת כחוק, אבל הוא לא משבץ אותי למשמרות.. ככה שהוא לא צריך לשלם לי פיצויי הודעה מוקדמת אבל בפועל אני גם לא עובד כי הוא לא משבץ אותי... האם זה חוקי? האם אפשר לטעון שהוא צריך לשלם לי את פיצויי ההודעה המוקדמת או לחייב אותו לשבץ אותי?
ובעניין הפיצויים - האם פיצויי הפיטורים שאני אמור לקבל אלה הפיצויים שמופרשים לקרן הפנסיה (המרכיב של 8.33%? - שאצלו זה משום מה בכיוון ה6%) או שאלה פיצויים לא קשור למה שיש בקרן הפנסיה? אם מה שיש שם לא קשור לזה, ואם הוא יטען שמה שיש שם זה מה שמגיע לי - מה אוכל לעשות???
תודה.
1. יש לבדוק את הסכם ההעסקה, במידה ואין כזה יש לפעול בהתאם לחוק ימי מחלה.
2. 8.33% רק אם מוסכם על הצדדים (מעסיק ועובד) אם לא אזי יש לפעול בהתאם לצו ההרחבה.
3. עליו לשלם לך עבור ימי ההודעה המוקדמת בהתאם לאופי עבודתך שלפני הפיטורים.
בכל מקרה מומלץ לפנות לייעוץ משפטי מקיף לצורך בחינת האפשרות להגשת תביעה כנגד המעסיק.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר