גילי 66 שנה ואני מתעתדת לצאת בקרוב לגמלאות. האם אני זכאית לקבל דמי אבטלה במקביל לקבלת דמי הביטוח הלאומי? האם יש אתר המבהיר זאת במדוייק (מלבד האתר הרגיל של הביטוח הלאומי)? יש לי הכרות עם אישה שפרשה בגיל 62 וקיבלה דמי אבטלה לזמו המקובל בחוק.
מה לגבי ימי מחללה אשר אינם מנוצלים ונמחקים מדי שנה חדשה על ידי מקום העבודה?
לגבי דמי אבטלה - הדבר תלוי באופן סיום יחסי העבודה, כאשר המבחן הוא האם הנך נחשבת בעיניי ביטוח לאומי כדורשת עבודה. ממליצה לך לגשת לפקידות תביעות אבטלה במוסד לביטוח לאומי ולוודא איתו את הדברים.
לגבי ימי המחלה - אם עבדת אצל מעסיק פרטי שלא חל בעניינו הסכם קיבוצי מיוחד ו/או צו הרחבה, אינך זכאית לפדות את ימי המחלה בשווי תשלום והם בטלים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
לגבי דמי אבטלה - הדבר תלוי באופן סיום יחסי העבודה, כאשר המבחן הוא האם הנך נחשבת בעיניי ביטוח לאומי כדורשת עבודה. ממליצה לך לגשת לפקידות תביעות אבטלה במוסד לביטוח לאומי ולוודא איתו את הדברים.
לגבי ימי המחלה - אם עבדת אצל מעסיק פרטי שלא חל בעניינו הסכם קיבוצי מיוחד ו/או צו הרחבה, אינך זכאית לפדות את ימי המחלה בשווי תשלום והם בטלים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר