שלום רב,
אני מועסק במשכורת חודשית עם ותק של 4 שנים, עובד 5 ימים בשבוע.
לאחרונה הייתי חולה מיום רביעי עד יום ראשון, סה"כ 5 ימים.
במקום העבודה שלי אינם משלמים עבור היום הראשון של המחלה, משלמים 50% עבור היום השני והשלישי, ו-100% מהיום הרביעי והלאה.
נאמר לי כי אצלנו הפרקטיקה לפיה מחשבים את ימי המחלה הינה תוך התעלמות מסוף השבוע וחלוקת החודש רק בימי העבודה בפועל. לפיכך, ניכו לי 3 ימי מחלה (רביעי, חמישי, ראשון) ויומיים עבודה (רביעי מלא, חמישי 50% וראשון 50%).
למיטב הבנתי את החוק, חובה עליהם להתייחס ליום א' כיום החמישי של המחלה, ולא השלישי כפי שביצעו, כיוון שאני עובד במשכורת חודשית. האם אני צודק?
כמו כן, במקרה זה אני מבין שיש לנכות 5 ימי מחלה אך כיצד יש להתייחס לימים שישי ושבת מבחינת ימי עבודה? יום שישי במקרה שלי הוא היום השלישי למחלה. האם יש לנכות בעבורו 50% יום עבודה למרות שאני לא עובד בימי שישי? או במילים אחרות, כמה ימים יש לנכות לי מהמשכורת עבור חופשת מחלה זו: 1.5 או 2?
תודה.
בהתאם לחוק ניכוי ימי מחלה מהיום הראשון, המעסיק יכול רק להיטיב עם העובד ובשום מקרה לא לגרוע מהמגיע ע"פ החוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
אם אני מבין את תשובתך נכונה על המעסיק לנכות 5 ימי מחלה.
כמה ימים אני אעבד מהמשכורת או לחילופין אצטרך להשלים ע"י ימי חופש? 1.5 או 2?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר