שלום
ברצוני לשאול, במידה והתפטרתי ממקום העבודה, למי שייכים הכספים אשר הופרשו לטובת פיצויי פיטורין וצבורים בפוליסה על שמי?
לי או למעסיק?
כלומר - האם אוכל לקבלם? או שיוחזרו למעסיק?
שלום רב,
אם התפטרת בנסיבות שבהן אינך זכאית לפיצויי פיטורים, הרי זכותו של המעביד לבקש מחברת הביטוח להחזיר אליו את כספי הפיצויים.
מציע לבדוק אם הנך חתומה על סעיף 14 או קיים הסכם קיבוצי או צו הרחבה בענף בו הנך מועסקת.
לחילופין, כדאי לבדוק מה הנוהג במקום העבודה.
בברכה,
אורי בוים, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
אך במקרה זה פוטרתי. האם מגיע לי פיצויים עבור כל השנה או שרק לאחר שחתמתי על ביטוח המנהלים?
שאלתך לא מובנת. במידה והתחלת עבודה עם הסדר קיים ומשולם ממקום עבודה קודם - אחרי 3 חודשי עבודה צריכים להפריש לתוכנית רטרואקטיבית מהיום הראשון.
במידה ואין לך ביטוח פנסיוני - אחרי 6 חודשי עבודה פותחים לך תוכנית חדשה.
מבחינת פיטורים - צריך לבדוק אם חתומה על סעיף 14, או את אחוזי ההפרשות לפי פנסיה חובה (כפי שהשבתי לעירית), קיים הסכם קיבוצי או צו הרחבה ענפי.
במקרה של התפטרות וחתומים על סעיף 14 או ההפרשות עפ"י פנסיה חובה - מגיעים פיצויים צבורים בפוליסה/תוכנית בלבד.
במידה והתפטרת במהלך 9 חודשים לאחר הלידה לשם טיפול בילד/ילדה - ההתפטרות כפיטורין.
מכתב ההתפטרות חייב לציין כי ההתפטרות היא לשם טיפול בילד/ילדה לאחר לידה.
בני בן ½8 חדשים ואני מעוניינת לסיים את עבודתי לצורך טיפול בו, עדיין לא הודעתי למעסיק.
האם זה אפשרי לצורך קבלת פיצויים או שכיוון שצריך להודיע 30 יום מראש אז איבדתי את זכותי?
תודה
ראה תשובתי להודא ניסים חג'אג'.
כדאי ללכת לייעוץ משפטי.
שלום רב,
התפטרתי מהעבודה מיד לאחר חופשת הלידה. ציינתי במכתב שזה עבור הטיפול בילדה.
רו"ח, טענה שמגיע לי רק מה שהצטבר בקרן. אמרה משהו על סעיף 14. ועל זה שהמעסיק הפריש 8 ושליש כדי לכסות את עצמו.
תכלס מדובר בהפרש ענק.
מה עושים?
כמו שאורי אמר - צריך לבדוק אם חתומה על סעיף 14 והתפטרת בנסיבות בהן זכאית לפיצויי פיטורין. בנוסף לכך משנת 2008 הפרשות שנעשו עפ"י פנסיה חובה באופן אוטומטי נחשבות כחתימה על סעיף 14.
המידע לא מספק.
גילי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר