שלום רב,
המעסיק ביקש ממני לעבור בדיקת פוליגרף לאחר שכמה פעמים נעלם כסף מכספת. אני הסכמתי לעבור בדיקה ולפני זה חתמתי על מכתב הסכמה (וככל הנראה בו היה רשום שאם אכשל בבדיקה אז עובדה זו תהיה קבילה בבית משפט)
נכשלתי בבדיקה ועקב זה המעסיק פיטר אותי בלי הודעה מוקדמת. בנוסף לכך, לא קיבלתי פיצויי פיטורין כיוון שעבדתי 10 חודשים ויום אחד (סה"כ 11 תלושים)
במכתב פיטורים לא רשומה הסיבה ואני סבור שאני היחיד שנלשחתי לפוליגרף למרות שלמספר אנשים היתה גישה ישירה לכספת. בנסוף לכך, אין שום הוכחות שדווקה אני מעורב בגניבה (כמובן אני לא לקחתי שקל אפילו).
האם יש אפשרות להגיש תביעה בבית משפט לתלונות קטנות ולדרוש פיצויי פיטורין ופיצויים תמורת הודעת מוקדמת??
ואם כן, אז יש סיכוי כלשהו לזכות למרות שחתמתי על כך שהתוצאה בפוליגרף תהיה קבילה בבית משפט??
תודה רבה מראש,
אלי
למעסיק יש את האפשרות לדרוש זאת מעובדים לאור חשד לגניבה. נראה לא סביר לדרוש רק ממך ועל כן תוכל לתבוע בבית הדין לעבודה בגין פיטורים שלא כדין ובוודאי שגם את דמי ההודעה המוקדמת.
התביעה הינה בבית הדין לעבודה.
דמרי - בן שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר