הנני עובד הוראה המועסק כשכיר. במהלך עבודתי הובהר לי כי במהלך ההפסקות שביום הלימודים חלה עליי חובת שמירה על תלמידי המוסד הכוללת שהייה וסיורים במתחם, וכן רשאי בית הספר לזמנני להשגיח במהלך מבחנים שאינם נושקים לתחום התמחותי המקצועי. בפניותיי לארגון המורים בהן הלנתי על דרישה זו הובהר לי כי הדבר מעוגן בחוזר מנכ"ל המשרד ובחוזה העבודה הקיבוצי שנחתם עם המורים. עם זאת אני מוצא בדרישה האמורה פגיעה בכבודי המקצועי וזילות מקצוע ההוראה: כשם שאין פקיד עובד ציבור, לשם ההשוואה, מחוייב בשמירה על הסניף בו מתבצעת עבודתו, ומנגד - כשם שאין אנו המורים מחוייבים בניקוי מתחם השירותים הציבוריים שבמוסד (ומדוע לא, בעצם?) כך איני מבין מדוע לגיטימית הדרישה לשמירה בבית הספר, שמתוקף הגדרתה אינה שמירה מקצועית המתבצעת ע"י עובד שהוכשר למקצוע זה (כי אם מהווה אפשרות לחיסכון כספי בכוח אדם מטעם הרשויות).
שאלתי: האם דרישתו של משרד החינוך המחייבת אותנו המורים לשמור חוקית היא, וכן האם פנייה לבית הדין הארצי לעבודה לצורך ביטול תקנה זו יש בה הצדקה מבחינה משפטית?
איתן שלום,
עד כמה שאני מבינה את מורת רוחך, אין באקט זה משום פגיעה הן בכבוד המקצוע והן בתכליתו. חובתו של המורה הינה גם לדאוג לרווחת ושלום חיי הילדים בזמן העבודה במתחם בו הוא עובד ועל כן, הדרישה היא מידתית אל מול הצורך לשמור על חיי הילדים. לעניות דעתי אין כל תמיכה משפטית שיכולה לעזור לך להגיש עתירה לבג"צ ו/או כל דבר דומה.
דמרי - בן שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר