שלום רב,יש לי ילדה בת ארבע וחצי ששברה את הקרסול לפני שלושה ימים( בדרך לגן), היינו במיון ועשו לה גבס, הרופא אמר שאסור לה לדרוך על הרגל עד הביקור לאורטופד(בעוד שלושה שבועות מהיום), היא עם כיסא גלגלים ולא יכולה ללכת לגן בגלל שצריכה כל הזמן השגחה ובגן אין מי שיעזור לה כל הזמן ויהיה צמוד אליה. הסברתי את זה למנהלת שלי בעבודה( אני טובדת מדינה אך לפי חוזה) ונראה לה הזוי שאני אשב כל כך הרבה זמן, לא מקובל מבחינתה והיא רוצה שאני אמצא לזה פתרון!!! האם יש לי איזה שהם זכויות לגבי זה והאם מותר לה להכריח אותי לצאת לעבודה במצב כזה? אני רוצה גם לציין שאני בתחילת הריון והמנהלת שלי יודעת את זה,תודה מראש!!!
חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת ילד) קובע כי עובד עם ילד שטרם מלאו לו 16 זכאי ל-8 ימי מחלה בשנה עבור טיפול בילדו החולה, במידה ובן זוגו לא נעדר גם כן מעבודתו בשל אותה מחלה.
8 ימים אלו אינם באים בנוסף על ימי המחלה הצבורים של ההורה העובד, אלא על חשבונם או על חשבון ימי החופשה הצבורים לו, לפי בחירתו.
עלייך לספק למעסיק אישורים רפואיים בהתאם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
שלום! רציתי לדעת אם התחלתי לעבוד בעבודה שמראש אמרו לי שאני זמנית בין 3-6 חודשים ומחליפה בחורה אחרת שיצאה לחופשת לידה , ונקלטתי להריון בתקופה זו! האם אני מוגנת מפיטורים או שמא בגלל שידעתי שזה זמני הם לא מחוייבים לשום דבר ??
תודה רבה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר