שלום.
אני עובד מעל 5 שנים במרכז למידה שלו כמה סניפים. עד לפני שנה עבדתי במרכז שהיה מרוחק מביתי 13 ק"מ. לפני כשנה הועברתי לסניף שמרחקו מביתי 34 ק"מ.
לא קבלתי כל העלאה בשכר או פיצוי כלשהו. איני מרוצה מהמצב החדש בשל המרחק וזמן הנסיעה שגדלו.
האם אני זכאי לקבל סכום כסף עבור זמן הנסיעה הנוסף? (בעבר כ- 40 דקות, כיום מעל שעה וחצי לכיוון).
האם אי דרישת תשלום נוסף או פיצוי מיד עם המעבר למקום החדש (לפני שנה) מהווה הסכמה מצדי ולכן איני זכאי לפיצוי כלשהו?
במידה והתשובה לשאלה הקודמת שלילית ואני כן זכאי לפיצוי בגין המרחק, האם אני זכאי לקבל תוספת תשלום על השנה שעברה בשל זמן הנסיעה הנוסף?
שאלה נוספת:
יתכן וכעת אועבר לסניף שלישי שמרוחק מביתי 44 ק"מ.
אני שוקל לבקש מכתב פיטורין בשל הגדלת המרחק הנוסף.
האם החוק עומד לצדי?
האם אני זכאי לקבל מכתב פיטורין בשל המרחק הנוסף? (כיום 34 ק"מ, בעתיד 44 ק"מ).
תודה, דוד
דוד שלום,
בית הדין בוחן באופן פרטני האם העברה לסניף אחר מהווה הרעת תנאים. ההתייחסות היא לא רק למספר הקילומטראז' אלא לזמן הדרוש מהעובד להגיע למקום העבודה ולכלי התחבורה העומדים לרשותו.
בכל מקרה, מאחר ומשך שנה הבלגת בדבר השינוי, והצגת מצג לפיו אתה מסכים לשינוי, לא נראה שבית הדין יקבל את העילה בדבר הרעת תנאים.
ברגע שתעבור לסניף אחר ומרוחק יותר, אתה רשאי כמובן להגיש הודעה בדבר התפטרות בדין מפוטר, אך קיימת סבירות שביה"ד יבחן את השינוי ביחס למקום השני בו עבדת, וכי אז בקשתך תידחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר