התקבלתי למקום עבודה לאחר שתי ראיונות עבודה. תאריך תחילת העבודה נקבע לראשון במרץ (יום ראשון בשבוע). לא נחתם הסכם אבל סוכמו תנאי העבודה בעל פה ואף הייתי שם כמה פעמים לחפיפה. יום לפני תחילת העבודה זימנו אותי לשיחה בה הודיעו לי כי הם חוזרים בהם ולא רוצים להעסיק אותי בטענה שהם הסכימו לשכר גבוה מידי ולא יוכל ולעמוד בהתחייבות ובטענה כי חשבו שיש לי ניסיון בתוכנה מסויימת למרות שלא כתבתי זאת בקורות החיים שלי. הוצע לי פיצוי בסך חצי מהמשכורת + תשלום מסויים עבור שעות החפיפה. האם להסכים בהתחשב בעובדה שסירבתי להצעות עבודה אחרות במהלך שלושת השבועות עד לתחילת העבודה ובעובדה שהפסדתי את ההזדמנות להמשיך לעבוד במקום ממנו התפטרתי עד למציאת עבודה?
לילך שלום,
מצד אחד אכן את כועסת ובצדק! אך לאור בחינת הפסיקה בעניין תביעות כאלו, הרי שהפסיקה קבעה במקרים החריגים והקשים ביותר לא יותר מפיצוי של חודשיים ולכן לא הייתי ממליצה לפנות לערכאות משפטיות.
דמרי - בן שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר