שלום, אני רוצה לבטל הפרשות של פנסיה ומרכיבי פיצויי פיטורין שינוכו לי מהשכר במקום עבודה חדש ויש לי שתי שאלות לגבי זה:
1. בהנחה שאני רוצה להימנע מכך שהמעביד ינכה לי פנסיה חובה (אני רוצה להימנע מהפחתה בשכר) האם קבלת תלוש אחת לחודשיים (במקום אחת לחודש) תמנע יצירת רצף תעסוקתי של 6 חודשים וכך לא תהיה למעביד חובה לנכות לי פנסיה מהשכר?
2. בדומה לשאלה הקודמת, בהנחה שאני רוצה למנוע הפרשה מהשכר למרכיב של פיצויי פיטורין בקופת גמל/פנסיה (ס' 14 לחוק פיצויי פיטורין) ואין לי בעיה לוותר על הזכאות שלי לפיצויי פיטורין, האם קבלת תלוש כל חודשיים במקום כל חודש תמנע רצף תעסוקתי של שנה שנדרש לצורך הזכאות לפיצויי פיטורין?
תודה רבה!
הפרשה לפנסיה היא עפ"י חוק וצווי הרחבה ועובד אינו יכול להתנות על כך.
לגבי פיצויי פיטורין, המעסיק מפריש משכר העובד לקרן בסעיף פיצויים והצבירה לצורך תשלומי פיצויים בסיום יחסי עובד מעביד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
אני יודע שהפרשה לפנסיה היא חובה, אבל השאלה היא האם בהנחה שאני מוגדר כעובד שעתי שמקבל שכר לפי פרויקטים, ולכן מקבל תלוש פעם בחודשיים או שלושה (בהתאם לעבודה שנעשית), האם יש חובה של המעביד להפריש לפנסיה עבורי?
אם אני מבין נכון חובת הפרשה לפנסיה חלה רק אם יש 6 חודשי עבודה רצופים, ולא ברור אם במקרה זה שבו אני מועסק כעובד שעתי לפי פרויקטים שמקבל שכר בחודשים לא בהכרח רצופים נוצר הרצף האמור שיוצר את החובה לפי החוק.
אודה מראש על התייחסות קונקרטית יותר לסוגיה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר