אני מזכירה במשרה מלאה במשרד 8:00-17:00, א'-ה'.
לאחרונה קיבלתי העלאת שכר משמעותית. המשכורת שלי היא סכום קבוע, אך במקרה של העדרות כמובן הימים מקוזזים.
עקב בעיית חרדה חברתית ממנה אני סובלת שנים רבות הומלץ לי לפנות לטיפול ב-גהה המתמחה בעניין ומספק טיפול ציבורי ייחודי ללא תשלום.
התקבלתי לטיפול הזה שכולל מפגשים לאורך 4 חודשים, פעם בשבוע,
כך שאצטרך להעדר בכל שבוע מעבודתי ל- 2.5-3שעות (כל מפגש כשעה וחצי+נסיעות לעבודה) בארבעת החודשים הקרובים.
קיבלתי מכתב רשמי מהפסיכולוגית הראשית בו מופיע כי מומלץ שאשתתף בטיפול אליו התקבלתי.
אוסיף רק שאין שום אופציה של טיפול ציבורי בשעות אחרות, וכל אופציה אחרת כרוכה בתשלום של סכום נכבד שאין לי, לכן זו אופציה יחידה מבחינתי.
בשבוע הבא אפנה למעסיק ואסביר את המצב.
שאלותיי הן:
1.האם המעסיק יכול לסרב? אפילו לפטר בעניין כזה?
אני חוששת כי לא מדובר בקביעה חד משמעית ונוקבת שאומרת שאני מחויבת לעבור את הטיפול (בדומה לניתוח), כי רק "ממליצים" שאעבור אותו.
(אני מניחה שהוא יוכל לטעון, שהטיפול אולי מומלץ אבל הוא "ממליץ" למצוא טיפול פרטי בשעות הערב וכו'? ושהטיפול לא "מציל ממוות" ולא שווה ערך לטיפול רפואי במחלה וכו')
2. אני אציע למעסיק שאשלים את אותן שעות מהן אעדר -
האם הוא יכול לסרב ולבקש שיקוזזו אותן שעות מן המשכורת שלי?
תודה!
1. ראשית מדובר במגבלה ולכן המעסיק אינו יכול לסרב, אך בפועל צריך למצוא עבודה המתאימה לך בהתאם למגבלות שלך. באם לא ימצא עבודה שכזו כן, לצערי המעסיק יכול לערוך לך שימוע ולפטר אותך. מדובר בבעיה זמנית ולדעתי הליך פיטורים לא יהיה נכון כאן.
2. במקרה שבו תציאי למלא את השעות מדובר בהליך המצריך את הסכמתו של המעסיק ולכן לעניות דעתי, המעסיק יכול לסרב לעניין זה ולנכות משכרך את השעות.
דמרי - בן שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר