שלום רב,
אני עובדת בחברה כמעט שנתיים וב 17.11 המנהל שלי קרא לי לשיחה בה הוא אמר שהוחלט לעשות שינויים במבנה הארגוני (תפקיד שפוצל לשניים: לי ומלנהלת שלי- חזר להיות באחריו תהמנהלת שלי בלבד) ולכן אין לי יותר תקן.
הוא דיבר איתי בשיחה על כך שהוא מנסה לחפש לי תפקיד חלופי בו בזמן אמר לי שהוא מנסה להאריך את הזמן שלי כדי שבזמן שאחפש עבוה חדשה ואצא לראיונות - תהיה לי עדיין עבודה. תיאמנו שנדבר באותו סופשבוע לראות אם יש משרות בחברה.
ביום רביעי באותו שבוע - הוא אמר לי שאין שינוי , ןביקשתי ממנו שייתן לי לוח זמנים בכדי להבין היכן אני עומדת- הוא ביקש עוד שבוע כדי לראות איפה הדברים עומדים וקבענו שימוע ל 1.12. והוא אמר- זה מצוין כי זה ייתן לי עוד תקופה של חודש.
ביום חמישי (לפני השימוע) שאלתי אותו אם יש לשימוע מטרה- כיון שהכל קרה בעקבות קיצוצים- הוא אמר לי שלא, ושאני יכולה לחתום על ויתור כי זה רק פרוצדורלי ושהוא ישלח לי את הזימון במייל.
ביום שני ה 2.12 בשעות אחה"צ הגיע אליי במייל הזימון לשימוע (ל3.12) - והחזרתי לו במייל חוזר שאני מוותרת .
רביעי לאחר מכן שוב זומנתי לשיחה עם המנהל בה אמרתי לו שקשה לי להיות בעבודה נפשית ושאני מבקשת לעבוד מהבית.
הוא אמר לי שמכתב הפיטורים כבר יצא בשלישי- אבל בגלל שהוא לא היה במשרד- הוא לא הביא לי אותו ושיביא לי אותו במקביל אמר שיחפש פיתרון למצב.
דרך מחלקת שכר גיליתי שמכתב הפיטורים שלי הגיע אליהן בשני בבוקר ממחלקת משאבי אנוש עם הבקשה " לא להגיד לעובדת כי היא תקבל אותו רק מחר" (לפני תאריך השימוע, לפני החתימה שלי על הויתור).
מכתב הפיטורים נכון להיום ה 7.12 - לא הגיע אליי - למרות שביקשתי אותו שוב ושוב ביום חמישי האחרון.
מספר שאלות:
האם התנהלות הארגון חוקית?
ממתי נכנסת לפועל תקופת ההתראה המוקדמת?
אשמח לעזרה בדחיפות
תודה רבה
התנהלות החברה אינה מקובלת ובוודאי שאינה תקינה. על השימוע להיערך מתוך כוונה מלאה להקשיב לעובד ולא לשם הפרוטוקול בלבד.
הייתי מציע לך בהקדם האפשרי ביותר להודיע על חזרתך מהויתור ולהתעקש על קיומו של השימוע. עלייך לדרוש שימוע ובו להעלות את טענותייך מדוע לטעמך יש להשאירך בעבודה (עובדת חרוצה, מצב כלכלי אישי וכו').
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
מיכל שלום,
תקופת ההודעה המוקדמת מתחילה מיום קבלת מכתב הפיטורים.
לכאורה מכתב הפיטורים הוכן מראש בטרם השימוע וזה לא תקין, אולם, יש לזכור, כי ויתרת על השימוע בע"פ ובכתב ועל כן יש בכך לעמעם במקצת את חוסר תקינותו של ההליך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר