אני חייל משוחרר ועובד כמאבטח בחברת שמירה.
1. שעות שבת:
מה נחשב שעות שבת ? האם לפי כניסת שבת ? במידה ואני עובד במוצא"ש משעה 17:00 ושבת יוצאת בשעה 17:24 האם אני מקבל שכר 150% על השעה הראשונה ?
2. שעות נוספות
ידוע לי כי מקס' שעות עבודה ביום היא 12 שעות אך יש פעמים בהן יש צורך ל'משוך' בעבודה 16 שעות, החברה נותנת שעות נוספות עד השעה ה-12 ועל ארבעת השעות הנוספות אני מקבל 100%.
כמה אני צריך לקבל על שעות 13,14,15 ו-16 ?
האם 175%,200%..... ?
3.החזר נסיעות
המשמרות בעבודה מתקיימות במחסומים אליהן לא מגיעות תחבורה ציבורית והן מתחילות בשעה 5:00 כך שבלאו הכי אין תחבורה בשעות אלו באיזור.
כמו כן רובם המוחלט של העובדים מקבלים הסעה מן הבית למחסום וחזרה, אך אני אינני מקבל כיוון שלהסעה לא נוח לעשות סיבוב של עוד 10 ד' למעני בלבד לכן קניתי רכב פרטי.
האם החזר הנסיעות צריך להיות 25.20 על כל יום עבודה כולל ימי שבת ? האם צריכה להיות השתתפות בהוצאות רכב?
תודה רבה על עזרתכם,
נאור
נאור שלום רב,
1. שעות שבת הינן מכניסת שבת עד צאת שבת. בנסיבות המתוארות על ידך החלק מהשבת ישולם כמו שעות שבת.
2. שעות העבודה החל מהשעה התשיעית הינן שעות נוספות לפי שעתיים ראשונות 25% וכל היתר בשיעור 50%.
3. על המעביד לדאוג לך להסעה. ככל שאין תחבורה ציבורית עליהם לשלם הוצאות רכב לפי דלק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר