שלום רב, הנני עובדת כ17 שנה במקום העבודה. בתלוש שכר שלי מופיע 14 ימי מחלה בפלוס. מנהלת המשרד החליטה בוקר אחד לבדוק ימי מחלה חמש שנים אחורה וכיום אני במינוס עשרה ימים. לטענתה קיים חוק שניתן לבדוק חמש שנים אחורה. לי ידוע כי ניתן לצבור עד 90 ימי מחלה אבל ללא קשר לבדיקה רטרואקטיבית . ואם כבר עושים סדר שיעשו מיום הגעתי לעבודה. מה החוק אומר?
בתי הדין פסקו במקרים מסוג זה, כי ההתחשבנות של המעסיק עם העובד חייבת להתבצע תוך זמן סביר ובתום לב. לרוב בחודש שלאחר תשלום עודף ובוודאי שלא כמה שנים רטרואקטיבית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
שלום רב,
ראשית תודה על השירות. פניתי אליך בשאלה האם מעסיק יכול לבדוק ימי מחלה 5 שנים אחורה לאחר שבתלוש שכר מופיע 14 ימים בפלוס ופתאום לאחר בדיקה רטאוקטיבית מופיע בתשלום 10 ימים במינוס.
עניתי לי שאסור לעשות זאת וזהו חוסר תום לב. בכדי שאוכל לפנות למעסיק לבדיקתו עליי לדעת האם מדובר במקום פרטי או ציבורי עניין חוסר תום לב.
מודה לך על תשובתך הקודמת
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר