שלום רב,
עבדתי בחברה מסוימת במשך כשנתיים ולאחר מכן התפטרתי. כחודשיים לאחר התפטרותי ביקשתי לחזור והמעסיק הסכים לקבל אותי בחזרה, כשבועיים לאחר מכן עבדתי משמרת אחת. לקראת סוף המשמרת, הגיע אליי המעסיק וטען כי אין ביכולתו להעסיק אותי, אלא רק לאחר שיתאפסו הזכויות הסוציאליות שלי בתום ששת החודשים מההתפטרות שלי. אכן כך היה, שבתי לעבודתי לאחר שישה חודשים כשבעבור המשמרת הבודדה שעבדתי בין לבין לא קיבלתי תשלום או תלוש שכר. כעת, לאחר שנה וחודשיים של עבודה המעסיק החליט לפטר אותי וטוען כי אני זכאי רק לפיצויי פיטורים של שנה ולא של שלוש שנים. בידיי דו"ח שעות המעיד כי אכן עבדתי באותו היום, וכמו כן עובד לשעבר שעבד איתי באותה משמרת שמוכן להעיד לטובתי. האם לפי החוק אני זכאי לפיצויים עבור שלוש שנים או עבור שנה? תודה,
אורי.
ניכר שמעסיקך בפעל בחוסר תום לב מתוך כוונה ברורה "לחסוך" ממך זכויות סוציאליות.
בתי הדין לעבודה מאוד לא אוהבים התנהלות שכזו מצד מעסיקים וסביר מאוד, שאם תפנה לבית הדין לעבודה, לפחות חלק מזכויותייך יושבו אליך.
לגבי בחינת הנושא לעומק הייתי ממליץ לך לפנות לעורך דין עם המסמכים הרלוונטיים, לרבות דוחות השעות לשם מציאת פתרון משפטי יצירתי.
כן אבהיר, כי על המעסיק לשלם לך בגין יום עבודתך הבודד שהזכרת בשאלתך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר