שלום רב,
יש לי שתי שאלות לגבי עבודתי במלצרות, שתגיע לסיומה בקרוב.
פרטי המקרה הם כאלה: אני עובד כבר למעלה מ-5 חודשים במסעדה בירושלים, ונתקבלתי לאחר תקופת התלמדות. לפני מספר ימים פנה אלי המנהל של המסעדה וביקש לדבר איתי. הוא הסביר כי הוא במצב לא נעים וקיבל תלונות מ"רוב מוחלט" של צוות המסעדה על חוסר הנעימות שבעובדה עמי, והתלונן על כך שהוא זקוק "לצוות שאוהב להגיע לעבודה", ושלאחר התחבטויות הביא את הדבר בפני, ושאינו יודע מה לעשות. יש לציין כי לא הייתה זו שיחת שימוע המתועדת בכתב. הוא אפשר לי להביע את דעתי, אך החליט באותה הפגישה כי פיטורי וודאיים וכי מתוך כבוד אלי ומעצם העובדה שלא "ביצעתי כל חטא" ושפיטורי אינם על רקע מקצועי או התנהגותי, הוא יאפשר לי זמן חריג למציאת עבודה, כחודש או יותר. כמו כן, אמר שיידע את אחראי המשמרת בכך שעזיבתי היא על רקע אי התאמה חברתית ותתרחש בזמן קרוב.
שאלתי היא: האם מותר למעביד לפטר עובד שמבחינה מקצועית מתאים לעבודתו, אך מבחינה חברתית אינו אהוד על חלק גדול מצוות העובדים עמו. יש לציין כי אין מדובר בבעיה התנהגותית כגון אלימות או גסות רוח שבה אני מואשם, אלא היותי "אחר" לאקלים החברתי וההווי שבמקום.
ברצוני לקבל תשובה לשאלה זו בהקדם.
תודה רבה. רועי
קיימת חזקה למעסיק לגבי אופן ניהול והעסקת עובדים בעסק. מומלץ לבחון יחד עם המעסיק אפשרות חניכה ע"י מנהל המשמרת לתקופה נוספת ותיקון הליקויים עליהם הצביע בפניך המעסיק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר