שלום, אני עובדת פקידת קבלה בבית מלון כחלק מהעבודה אני עושה פריטת שערי דולר לשקל לאורחי המלון.
לפני כחודש וחצי ביצעתי לאישה פריטה של 1600 דולר שוודי (ששוויו כ850 דולר ) אבל מתוך בטעות הבאתי לאורחת את שוויו של הדולר השווייצרי (ששוויו בשקלים 6100) מה שאומר שהמלון הפסיד בגללי סכום של 5200 שקלים. מנהלי המלון הבינו שמדובר בטעות אנוש ושהכסף לא נלקח בזדון לכיסי האישי וכד׳ו מאחר ויש מצלמות במקום והכל נבדק לפני שפנו אליי בעניין. כרגע המצב עומד על כך שהמלון דורש ממני את הכסף מכיסי האישי ב4 תשלומים אבל כיוון שאני גרה לבד בארץ ומפרנסת את עצמי עם הוצאות של שכר דירה ומחייה קשה לי לשלם את הסכום. שאלתי היא האם לפי החוק מותר למלון לדרוש ממני את הכסף אם ידוע להם והם בעצמם מודים בזה שמדובר בטעות אנוש. אשמח לייעוץ. תודה!
ככלל, אפשרות המעביד להטיל על עובד קנס או לקזז משכרו פיצוי אינה ראויה במקרים בהם מדובר על נזק שנגרם מרשלנות עובד אשר נעשתה בתום לב, ללא כל כוונת זדון. רשלנות של עובדים וטעויות אנוש הן סיכון אשר המעבידים מודעים להן במסגרת פעילותם העסקית. כאשר מדובר בגניבה או וונדליזם, כמובן שהמצב הוא שונה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר