עבדתי במקום עבודה אשתקד כ 9 חודשים ,המעסיק תמיד ניסה להתחמק ממני שדיברתי על הפנסיה לאחר חצי שנה נפתחה לי פנסיה לפחות כך חשבתי לפי הורדות בתלוש , ומאז המעסיק חיפש אותי עד שפיטר אותי , אני שכחתי מהנושא עד שנדלקה לי נורה אדומה כי אף פעם לא קיבלתי דוחות מקרן הפנסיה , טילפנתי לסוכן שלמזלי שמרתי את הנייד שלו והוא אמר לי שלפני חצי שנה המעסיק קיבל החזר של הכספים שכביכול הפקיד ולא נפתחה לי פוליסה לעולם , כמובן שפניתי למעסיק התחיל לגמגם ואמר שיבדוק , היום טילפנתי אליו ושוב אמר שהייתה אי הבנה ואמר שיכין לי צ׳ק על ההפקדות שקיבל בחזרה ואני מצידי אחתום על מסמך שאין לי שום תלונות בנושא זה , אני רוצה לתבוע אותו בגדול כי אם לא הייתי מרגיש אז זה היה נעלם מה סיכויי בתביעה כזו ועל איזה סכום לתבוע?
מעבידך עשה מעשה פסול ביותר ובהחלט באפשרותך לתבוע ממנו פיצוי על כך.
במידה שהמעביד אכן יעביר לידיך בהקדם את מלוא הסכום שנוכה משכרך, הרי שהיקף זכות התביעה יצטמצם משמעותית והשיקול אם אכן כדאי לתבוע תלוי בגובה הסכום, בזמן שחלף ממועד קיזוז הסכום משכרך ועד מועד העברת הכספים אליך בפועל ועוד משתנים נוספים.
בתוך כך, עליך לדרוש ממעבידך להעביר אליך את מלוא הסכום בהקדם ואינך מחויב לחתום על אף מסמך אשר יגביל אותך בעתיד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר