אני עובדת במוסד ביטחוני מזה כשנתיים שירות לאומי ושנה בקבע. גוייסתי כתפקיד זמנית ביחד עם עוד מישהי זמנית עבדתי וכל חוות דעת שלי גבוהות לאחר הארכת שירות של חצי שנה שקלו להאריך לי לעוד שלושה חודשים ודחו את הבקשה מטענה של חוסר תקנים יש לציין שגייסו לתקן מלא את הבחורה שגוייסה איתי ולא פחות מחודש גייסו בת שירות לאומי לתקן מלא( לאחר שיצאה הנחיה שאין לגייס בת שירות ולאחר שטענו כי אין תקנים נוספים) האם ישנה עילה לתביעה?!?!,
שירלי שלום רב,
בשאלתך חסרים מספר פרטים הנדרשים לשם מענה. אולם, באופן עקרוני, יש לזכור כי למעביד הזכות שלא לחדש את ההסכם עמך (להאריך את השירות). השאלה שנשאלת היא - הכיצד אויש התקן הקיים, לאמור מה היו השיקולים בבחירת העובדת השנייה למילוי התקן. ההחלטה הזו של המעביד צריכה להיות שקולה, ללא משוא פנים ובתום לב. ככל שבחירת אחת על גבי השניה הייתה מלווה באפליה או בהעדפה שאינה מקצועית, אזי קמה לך עילת תביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר