שלום
רציתי לברר לגבי חוקים על תשלום משכורות שמחושב לפי פקטור של שעות עבודה
למשל איך שמעסיק שלי הסביר לי שקיים כזה דבר פקטור שלפיו מחושב התלוש משכורת שלי
והחישוב שלו הוא שעם הפקטור לא מגיע ל1 אז אני במינוס של שעות הבסיסיות החודשיות שאניהיתי אמור להיות בעבודה (לדוגמה בחודש יש 24 ימי עבודה 9 שעות ימיות אבל עבדתי מתוך זה 20 שעות זאת אומרת חסרים לי 36 שעות עבודה בחודש) ואז הפאקטור יורד ל0.85 שכאשר יש לי אפשרות לקזז את זה עם ימי חופש שלי או קיזוז מהשכר
אבל אז מגיע הקטע המעניין של הפקטור שלפיו מחושב השכר
שעם בחודש הזה שננתי כדוגמה עבדתי 20 יום אבל ב20 יום האלה היו לי למשל 4 ימים שעבדתי 12 שעות רצוף אבל לפי הפקטור אני עדיין במינוס ובתלוש משכורת לא מתייחס לשעות נוספות שעשיתי ומשלמים לי כאילו אני עדיין לא עשיתי את שעות החודשיות שלי
רציתי לשאול עם זה חוקי חישוב כזה? ומה אפשר לעשות בנדון?
תודה
המשכורת המשולמת לעובדים מתבססת לרוב על חודש עבודה מלא (186 שעות) ולכן לעתים מבוצעת התאמה של המשכורת לשעות העבודה בפועל, בין אם משלמים משכורת גבוהה יותר בגין עבודה בשעות נוספות ובין אם משלמים משכורת נמוכה יותר עקב היעדרות ממקום העבודה.
כמובן, שבמידה ועבדת שעות נוספות על מעסיקך לשלם לך בגינן בהתאם לחוק (125% עבור שעתיים ראשונות ו-150% עבור השעות שמעבר).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר