שלום רב,
אני עובדת במשרה חלקית (3/4 משרה) בשכר גלובלי, כאשר שעות היעדרות מקוזזות לי מהשכר החודשי.
בערב החג המעסיק בוחר לא לפתוח את המשרד, ומקזז לי 5 שעות היעדרות על ערב חג מהמשכורת. אין לי ימי חופש לניצול. האם זה חוקי? תודה.
באופן עקרוני, קיזוז שעות חוסר כאשר עובד אינו עומד במכסת השעות שהוסכמה בחוזה הינה חוקית. כמו כן, החוק קובע, כי הסמכות לקבוע את מועדי החופשה של העובד שמורה בידי המעסיק. בארגונים בהם מקובל לצאת לחופשה מרוכזת, יכול המעסיק לכפות חופשה כזו על כלל העובדים כמו גם על עובד אחד, אף שזה מעדיף לנצל את ימי החופשה במועד אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
כי במידה שאין ימי חופש לניצול והמעסיק עדיין בוחר להוציא את העובד לחופש כפוי, עליו לשלם שכר מלא. אז האם מותר לו לקזז מהשכר במקרה כזה?
הוועד צריך להכנס לתמונה בדחיפות. אני מניחה שאם זו מדיניות המעסיק הבעייתיות הזו קיימת אצל כולם ולא רק אצלך. מדוע לא פועלים ברמה קבוצתית לטיפול בסיפור הזה? אם אין נכונות להתארגנות אצלכם הייתי ממליצה לך להצטרף לוועד באופן פרטי כמו שניתן לעשות דרך ההסתדרות הלאומית הישירה. כשיש מעסיק שמראש דרך העבודה שלו היא כזו חשוב שתהיה לך תחושת בטחון שמישהו דואג לך. הם ייתנו לך שם ייעוץ לגבי מה ניתן לעשות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר