שלום רב
אני חותם אבטלה מזה חודש, ולאחר תהליך מיון סיכמתי עם מעסיק על תחילת עבודה ב 1.10.13, כיוון שהוא "לא קולט עובדים בחגים".
נאמר לי כי עליי להגיע מס' פעמים בחודש הקרוב למשרדי החברה, שעתיים–שלוש כל פעם , על מנת לעבור הדרכות מקצועיות לקראת מילוי התפקיד, וזאת ללא תשלום.
אני יודע שזה לא חוקי, וחבר גם אמר לי כי אם חס וחלילה יקרה לי משהו, אני לא מבוטח, כיוון שאין בינינו יחסי עבודה. מצד אחד דרישת המעסיק העתידי די מקוממת, אבל מצד שני אני מעוניין בתפקיד ולא מעוניין להמשיך לחתום בלשכת התעסוקה עוד זמן רב. מה עושים?
בתודה מראש על המענה
חוק שעות עבודה ומנוחה מגדיר את הזמן שבו עומד עובד לרשות מעסיקו כשעות עבודה ולכן על מעסיק לשלם לעובד עבור הזמן שבו עמד העובד לרשות מעסיקו במקום העבודה. בהתאם לכך, על המעסיק לשלם לעובד שכר בגין זמן זה, גם אם מדובר בהתלמדות/השתלמות/הדרכות/חפיפה.
בהתאם לכך, על המעסיק לשלם לעובד גם בגין זכות אחרת המגיעה לעובד עבור התייצבותו במקום העבודה, כדמי נסיעות, לדוגמה.
הסכמת עובד לעבוד מבלי לקבל שכר אינה חוקית ובוודאי שאינה ראויה ומקובלת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר