אני עובדת בתור קופאית בחנות בגדים של רשת גדולה בארץ, לאחרונה מנהלת הסניף הצהירה בפניי כי במהלך משמרת (שאורכה כשש שעות) אני זכאית ל10 דקות הפסקה בלבד. האם זה נכון?
לפי מה שידוע לי, ממקומות אחרים בהם עבדתי במשמרות, המעסיקים אמרו לי שעל כל שעת עבודה מגיע 5 דקות הפסקה.
ידוע לי גם כי לחברה קיים הסכם קיבוצי, האם יכול להיות שבהסכם הקיבוצי אכן מוגדר כי מגיע לעובד רק 10 דקות הפסקה במשמרת ולא משנה מה אורך המשמרת?
כמו כן שאלה נוספת, האם המנהלת שלי יכולה לאסור עלי לשבת על הכיסא שליד הקופה במהלך המשמרת אם אין לקוחות בחנות?
אנה שלום רב,
חוק שעות עבודה ומנוחה קובע, כי ביום עבודה של שש שעות ולמעלה, תופסק העבודה למנוחה ולסעודה ל-3/4 שעה לפחות, ובכלל זה תהיה הפסקה רצופה אחת של חצי שעה לפחות; ביום שלפני המנוחה השבועית וביום שלפני חג ההפסקה היא של חצי שעה לפחות.
לא ניתן להשיב לשאלתך אודות שינוי החוק בהסכם קיבוצי כיוון שיש לבדוק אותו ולשם כך חסרים פרטים (מיהו המעביד), יחד עם זאת, כעקרון, הסכם קיבוצי אינו יכול להרע תנאיו של עובד הקבועים בחוק.
באשר לישיבה על הכסא, התשובה תלויה באופי תפקידך ומה נדרשת את לעשות במהלך שעות העבודה, לדוגמא, האם את נדרשת לבצע עבודות נוספות אף אם אין לקוחות בחנות (סידור מדפים וכו'). ככל שאת לא נדרשת לשום עבודה נוספת, אין כל סיבה למנוע ממך לשבת על כיסא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר