שלום רב,
אני עובד ברכב חברה, החברה משלמת לחברת ליסינג עבור הרכב, היתה תאונת דרכים והאדם שנכנס בי מודא באשמה ואף חתם על מסמך שהאשמה היא עליו, המשרד שאני עובד בו חייב אותי בדמי השתתפות עצמית עבור התאונה והעביר לחברת הליסינג.
חברת הליסינג לא תובעת את המקיף ובכלל לא מתעסקת בזה, היא לא מתכוונת לתבוע את חברת הביטוח אבל את התשלום עבור השתתפות עצמית הם קיבלו.
המעביד הסביר לי שהוא חתום עם חברת הליסינג על תשלום השתתפות עצמית מיידית, לאחר התאונה היא מחוייבת לשלם לחברת הליסינג השתתפות עצמית בלי קשר למי אשם בתאונה.
המצב היום, המעביד שלי חייב אותי עבור השתתפות עצמית, חברת הליסנג קיבלה את הכסף ולא מעניין אותה מי אשם, היא בכלל לא תובעת את המקיף ולא צד ג'.
האם המעביד שלי פעל על פי חוק שהוא העביר את התיק הזה עלי ? חברת הליסינג לא רוצים לתבוע ולא מעניין אותם שהנהג שפגע הודא באשמה, הם בכלל לא רוצים לדבר איתי כי הלקוח שלהם זה המעביד שלי ולא אני, אני רק נהגתי ברכב הם אומרים.
אנא עיזרו לי בעניין הזה, אני ממש לא יודע מה לעשות.
המון תודות,
חן.
חן שלום רב,
מאחר ולא פירטת בשאלתך האם בתחילת העסקתך התחייבת בכתב בפני המעביד לפצותו בגין נזקים שיגרמו לרכב ו/או הסמכת אותו לנכות משכרך ובהנחה שלא חתמת כי הינך מתחייב לשפותו בגין "נזקים" כאלה או אחרים- הרי כל ניכוי משכרך יהווה ניכוי שלא כדין ותוכל לדרוש כי ישולם בתוספת הלנת שכר.
בהתאם לחוק הגנת השכר הניכויים היחידים המותרים הם ניכויי חובה (מס הכנסה וביטוח לאומי ו/או דמי בריאות) וניכויי רשות (כגון, קופות גמל) כל ניכוי אחר יתאפשר רק אם העובד הסכים מראש בכתב לנכותו, ללא שום כפיה, מתוך רצונו החופשי ובלבד שהניכוי אינו עולה על 25% מהשכר לאותו חודש.
מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר