אני עובדת בחוזה של 11 חודשי עבודה. מחודש ספטמבר ועד יולי כולל. חודש אוגוסט הינו חופשה ללא תשלום.
שאלתי: האם המעביד רשאי לקרוא לי לעבודה לפני סיום חודש החופשה?
בשאלתך חסרים פרטים מהותיים לרבות הסיכום הברור בינך לבין המעסיק בנוגע לאותה חופשה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
בחוזה העבודה שלי רשום שחודשי העבודה הם ספטמבר ועד יולי כולל. אני עובדת בצהרון המופעל עי מתנס ועד שנת הלימודים הקודמת עבדנו בחודשים ספטמבר עד יולי כולל ובתום תקופת העבודה החתמנו בלשכת העבודה וקיבלנו עבור חודש אוגוסט דמי אבטלה. הדבר התאפשר כיוון שהיה בידינו מכתב הפסקת עבודה מהמעביד. מאחר וכבר בשנת הלימודים הקודמת אמרו לנו להגיע לעבודה ב 28 לאוגוסט כיוון שמשרד החינוך התחיל את שנת הלימודים בתאריך זה. מאחר ולא צברנו חודש קלנדרי מלא של אבטלה . ביטוח לאומי דחה את בקשתנו ונותרנו ללא הכנסה בחודש זה למעט יומיים עבודה ודמי הבראה שגם ככה מגיעים לנו על פי חוק. מרגע זה אין באפשרותנו לחתום ולא לקבל דמי אבטלה . בחוזה העבודה לא מצוין שעליהם לתת לי מכתב הפסקת עבודה אך גם לא מצוין שעלי להגיע לעבודה כאשר אקרא לכך. מצוין שחודש אוגוסט הינו חופשה ללא תשלום. הדבר מקומם ולכן שאלתי אם עלי להתיצב לעבודה לפני מיצוש החופשה עד תום .ואם בכלל ישנה עילה להגיש איזושהי תביעה מאחר ובאיזשהו מקום פגעו בהכנסתי. עלי לציין שכאשר התקבלתי לעבודה צויין בפני כי אוכל לקבל חודש אוגוסט כאבטלה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר