שלום,
לפני 3 שנים התחלתי לעבוד במשרה ב100%, לפני שנתיים עברתי ל50% משרה, ימי החופש שלי לא התעדכנו ביום שעברתי לעבוד לפי 50% בגלל טעות אנוש בהנהלת חשבונות והמשיכו להרשם כ100% (יום חופש שלם לחודש). החודש שמתי לב שיש לי יתרת חופשה שלילית בתלוש השכר וכששאלתי למה אמרו לי שזה בגלל הטעות אנוש ורטרואקטיבית הורידו לי את ימי החופשה שניצלתי (בתום לב) ולא הגיע לי (לפי אחוזי משרה) כך שעכשיו אני ביתרה שלילית של 15 ימים.
האם זה חוקי? מה ניתן לעשות בנושא? במקרה ואחליט להחליף עבודה הבהירו לי באופן מלא שיורידו לי אותם מהמשכורת
תודה מראש.
על פניו, ניכר כי המצב המתואר על ידך אינו תקין כלל ובמקרה בו אכן ינכה המעביד משכרך את יתרת ימי החופשה השלילית הרי שיעשה הוא דבר פסול.
עלייך להבהיר למעבידך, כי יציאתך לחופשה נעשתה בתום לב ותוך כדי הסתמכות על יתרת ימי החופשה שהמעביד בעצמו הציג בפנייך וכי אם היית מודעת לכך שיתרת ימי החופשה שלך שלילית ושתיאלצי לשלם על כך בעתיד על-ידי ניכוי משכרך הרי שלא היית יוצאת לחופשות אלו.
כן יש לציין, כי על מעסיק להימנע ככל שניתן ממצבים בהם לעובד יש יתרת ימי חופשה שלילית ובוודאי ובוודאי שעליו להימנע מניכוי היתרה השלילית משכר העובד ללא הסכמתו המפורשת, קל וחומר, כאשר ישנה מחלוקת בעניין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר