שלום רב,
אני עובדת בבנק הפועלים החל מ 11/02/07 בתאריך 09/09/08 נקלטתי כעובדת זמנית בבנק הפועלים.
במשך 5 שנים האריכו לי את החוזה העסקה.
מחר ובבנק לא מקובל להשאיר עובד זמני מעל תקופה של 5 שנים ולטענתם אין תקנים , ביום ראשון 04/08/13 הודיעו לי על כך שאינני מבלת קביעות ולכן ב 13/08/13 אני מוזמנת לשימוע לצורך הפסקת עבודה.
ברצו7ני לדעת האם לאחר שמודיעים לי שעבודתי מופסקת אני מחויבת להמשיך לעבוד או אני יכולה לבחור להישאר בבית ולקבל תשלום הודעה מראש ובראש שקט להתחיל לחפש עבודה?
מאחר שאני פעם ראשונה מפוטרת מעבודתי רציתי לשאול הם הפיצויים שאני עתידה לקבל זה מה שאני רואה בדוח של קופת גמל שמעסיק מפריש לי או שישנו עוד סכום נוסף לפיצויים?
תודה מראש
בס"ד
לינה שלום,
בהודעה מוקדמת לפיטורים המעביד מודיע לעובד מתי יכנסו הפיטורים לתוקף, בזמן הזה ועד הפיטורים בפועל את ממשיכה לעבוד כרגיל.
בתום תקופת העבודה על המעביד והעובד לערוך גמר חשבון לעניין פיצויי פיטורים, פדיון ימי חופשה, בדיקת זכאות ליתרת הבראה וכו'.
מומלץ שלא לחתום על כתב ויתור לפני שבודקים עם עו"ד או גורם מקצועי אחר כי אכן כל זכויותיך משולמות כפי שצריך לפי דין.
ייתכנו מקרים בהם הפיצויים שהופרשו לקופה אינן מכסים את כל פיצויי פיטורים והמעביד משלים את היתרה.
בכבוד רב,
אהרן צאל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר