אימי עובדת במפעל כרומגן בתור מנקה משנת 2007
והיום אחרי שסיימה לעבוד בסוף היום הביאו לה מכתב בו נאמר :
זימון לפגישה שימוע בקשר עם סיום העסקתך
א. הנך נעדרת לעתים קרובות מהעבודה מבלי להודיע על כך לממונה.
ב. הנך מאחרת לעתים קרובות לעבודה מבלי להודיע על כך לממונה.
ג. במהלך יום העבודה הינך יוצאת להפסקות רבות וארוכות מן המקובל ואופן חריג .
ד. את מסרבת לבצע עבודות מתבקשות במסגרת תפקידך , למרות בקשה חוזרת ונשנית של הממונה.
אימי צריכה להתייצב מחר לפגישה אם ההנהלה
עכשיו אני רוצה רק לבהיר כמה דברים לגביי הטענות שלהם.
א. אימא שלי בת 55 כמה לעבודה מ 2007 כל יום ב5 בבוקר כדי להספיק להסעה ולהגיע למפעל ב6
פעמים עקב קשיים בעבודה אימא כאבים כאלה או אחרים אימא שלי לא יכולה להגיע לעבודה ולא יכולה להודיע לממונה כי השעה 5 בבוקר והיא לא תענה לכן היא מודיע למנקה השנייה שעובדת איתה וזאת מוסרת את זה לממונה שמגיע ב9 .
ב. קורה שאימא שלי מאחרת להסעה שמגיע לבית בסיסות 5 בבוקר ושוב היא לא יכולה להודיע לממונה ב5 בבוקר שהיא תאחר אז היא מתקשרת למנקה השניה שזאת תודיע למקרה וישאלו ובנתיים היא הולכת לאוטובוס ומגיע לעבודה.
ג. אימא שלי מנקה משרדים ואת השרותים מתיי שהם פנויים כי כך עדיף ורוב העובדים בעד כך לכן בזמן שאין מצב כזה ואף אחד לא קורה לה היא הולכת לאכול או לנוח ואז עושה עוד סיבוב במפעל .
ד. אימי עושה תמיד את העבודה שמבקשים ממנה ורוב העובדים במפעל יכולים אפילו להעיד על כך .
הבעיות החלו דווקא אחרי שההנהלה התחלפה ויש לה מישהי שהיא ממונת עלייה שתמיד לא אוהבת את מה שאימא שלי עושה ואף פעם לא מרוצה.
אימי תנסה להגיש את הטענות שלה , השאלה שלי אם יפטרו אותה בכך זאת האם יש פה סיבה לתביעה כל שהיא , לאימא שלי יהיה מאוד קשה למצוא עבודה אחרת אם ביכלל .
מחכה לתשובה תודה רבה לכם.
האם במקום העבודה של אמך קיים וועד עובדים מסודר שיכול לעזור לה המצבים כאלה? גוף כזה יכול להגן עליה ועל הזכויות שלה במקום העבודה.
ניתן להצטרף באופן פרטי להסתדרות הלאומית הישירה ודרכם לקבל ייעוץ תעסוקתי, ייעוץ משפטי, ביטוח בריאות ועוד.
בס"ד
שלום רב,
בנסיבות אלו על העובדת להציג את עמדתה לכל טענות המעביד בזמן השימוע ולבקש שיערכו פרוטוקול בכתב.
בתום תקופת ההעסקה במקרה של פיטורים על המעביד לשלם לעובד את פיצויי הפיטורים, הפרשי השכר אם היו, פדיון ימי חופשה וכו'.
במידה והמעסיק לא ישלם את כל הזכויות לפי כל דין לרבות צו ההרחבה קמה לעובדת זכות לתבוע את החסר. מומלץ לכם לבדוק היטב את כל הזכויות עם עו"ד המתמחה בדיני עבודה.
בכבוד רב,
אהרן צאל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
בנסיבות הענין מומלץ כי תסתייע ביעוץ מקצועי לשמירה על זכויות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר