שלום,
לקחתי את המכשיר הנייד של החברה לנסיעה פרטית בחו"ל. במהלך הנסיעה לא השתמשתי במכשיר, אך הוא היה דלוק וחברת הסלולר הוציאה חיוב של 500 ש"ח למעסיק שלי. בשנתיים שאני עובדת בחברה לא יצא נוהל/ הודעה כלשהי המחייבת את העובד להזמין חבילת גלישה/ לחסום את השירות/ להשאיר את המכשיר בארץ. הנסיעה שלי הייתה ידועה למנכ"ל החברה שהוא גם המנהל שלי ולמי שמנהל את ההסכם מול חברת הסלולר. האם המעסיק רשאי לחייב אותי על כך? תודה
לאור העובדה, כי מדובר בשימוש אישי שלך לטובתך בלבד ואין מדובר בשימוש למטרת עבודה , מעסיקך יכול לדרוש ממך לשלם את הסך הנ"ל.
דמרי - בן שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
תודה על התגובה המהירה.
חשוב לציין- לא נעשה במכשיר שום שימוש ( גלישה או חיוג). הטלפון הוגדר כפתוח לגלישה בחו"ל ללא ידיעתי ומכאן החיוב. האם אני כעובדת, צריכה לשאת בעלות של שירות שלא הייתי מודעת אליו? ( לא הייתי מודעת להסכם מול חברת הסלולר וגם לא ניתנו לי הנחיות לביטול השירות). אני מרגישה שנגרמה לי עוגמת נפש, שהפכו את השכר שלי ל"צ'ק פתוח" שדרכו גובים סכומים ושירותים ללא ידיעתי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר