שלום!
אני עובדת במפעל כבר שנה וחצי בערך...בהתחלה הייתי עובדת משרה מלאה ואז התחלתי ללמוד והייתי עובדת משרה חלקית (מגיע כמה פעמים בשבוע שאני יכולה ולכמה שעות שאני יכולה- בתיאום עם המנהל-היו חודשים בהם הייתי מגיעה למשכורת של 1000 שח וחודשים של 600 שח. ללא תשלום של אחוזים עבור שעות נוספות או ימי שישי). השבוע פיטרו אותי מהעבודה עקב צמצומים...ובדיוק החודש אני יכולה לעבוד חודש שלם...קבלתי הודעה מוקדמת של חודש מראש...הציעו לי את האפשרות לקבל כסף וללכת או להמשיך לעבוד...מה שרציתי לברר זה כמה אמורים לשלם לי אם אני עוזבת?זה באמת יהיה לפי החודשים שבהם עבדתי קצת ימים או שהם חייבים לשלם לפי איך שאני יכולה לעבוד החודש(חודש מלא)?
דבר שני,אם אני נשארת לעבוד ואני יעבוד שלוש שבועות האם הם יכולים אחרכך לא לשלם לי משכורת כי חרגתי מהשעות של המשרה החלקית?
מדגישה שוב שאני כרגע בחופש מהלימודים ויכולה לעבוד חודש שלם...
אודה מאוד לתשובה!!!
השכר ישולם לך לפי ממוצע של 12 החודשים האחרונים, ולא בהתאם לכמות ימי העבודה שאת יכולה לעבוד באופן פוטנציאלי.
פיצויי הפיטורים ישולמו לך בהתאם לתקופת עבודתך במשרה חלקית ובמשרה מלאה.
לגבי שאלתך השנייה, עלייך לעבוד בהתאם להסכם שלך מול המעסיק. הווה אומר, המעסיק לא רשאי להוריד לך ממכסת השעות בהן עבדת עד כה, ואת לא רשאית לחרוג ממכסת שעות העבודה שהוקצו לך.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר