שלום רב,
עבדתי בחברת כח אדם בפרוייקטים שונים. כשהתקבלתי לעבודה הדגשתי כי לא אקבל כל פרויקט.( פרויקט נמשך בין שבוע לשלושה שבועות).
הדגשתי זאת וכך סוכם בע"פ מכיוון שאני עובדת בעוד מקום עיקרי והפרויקטים הם השלמת הכנסה. בפרויקט האחרון שעשיתי, נמסר לי כי אעבוד ימים מסויימים וכך באמת עשיתי. כשסיימתי את העבודה פניתי לחברה אחרת של כח אדם וקבלתי פרויקט אחר. לאחר מכן קבלתי טלפון מהחברה הראשונה ונאמר לי כי הפרויקט ממשיך ואני חייבת להמשיך לעבוד בו למרות שזה לא סוכם ולא נאמר לי שיהיה לפרויקט הזה המשך. לכן אמרתי שאני לא יכולה להמשיך אותו ולמעשה אני לא מחוייבת לזה מכיוון שבתחילת הפרויקט נאמר לי רק על 3 ימים מסויימים ולכן סרבתי לעשות אותו. היום קבלתי טלפון מהמנהלת של הפרוק הראשון והיא שאלה אם אני ממשיכה בחברה. מסרתי לה שכן אבל לא אעבוד בחודש הקרוב .. היא בקשה ממני שאכתוב לה מכתב שאני מפסיקה לעבוד. בקשתי ממנה שתשלח לי את דרישתה בכתב אך לא קבלתי מכתב כזה.
שאלתי העיקרית: האם יש עילה מבחינתה לא לשלם לי על 3 הימים שעבדתי בפרויקט בטענה שלא השלמתי אותו ולנכות משכרי. על כל פנים זה לא נראה לי צודק מכיוון שלא יידעו אותי מראש שהפרויקט נמשך יותר זמן.
אודה לכם על תשובה מהירה,
רותי
לא ניתן לנכות משכרו של עובד שכר עבודה בגין שעות בהן עבד וכל ניכוי כזה, ככל שיבוצע, יהא בו משום ניכוי שלא כדין בגינו עלול המעביד להיות מחויב אף בפיצוי הלנת שכר, במצטבר 20% מידי חודש בחודשו.
יש לבדוק האם ניתנה לך הודעה בכתב על תנאי העסקה כמחויב בחוק הודעה לעובד, כאשר במסגרת הודעה זו על המעביד לתאר במדויק את התפקידים ו/או הפרויקטים שניתנים לך במהלך תקופת העסקתך וככל שהדברים לא נמסרו לך בכתב הרי שמדובר בהפרה של חוק הודעה בכתב וכפועל יוצא אף התנהגות המעסיק בחוסר תום לב, דבר העשוי להצמיח סעד כספי.
מאחר ובשאלתך חסרים נתונים רבים, מומלץ לפנות לייעוץ ספציפי בנסיבות העניין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר