שלום רב, אני עובדת בחברה מזה 17 שנה, לאחרונה הבוס שלי קורה לי מידי שבוע ומזהיר ואף מאיים בפיטורין ללא זכויות בגין שימוש בשיחות אישיות בטלפון הפרטי, אני מבחינתי הפסקתי לנהל שיחות בטלפון שלי רק במקרה חירום בו אימי שהיא חולה או בעלי מתקשר אני עונה וזה גם במצב שבו אני בהפסקת סיגריה. בטענה שלו חוזרת שוב ושוב מידי שבוע באופן קבוע, יש לי תחושה שהוא מנסה לגרום לי להתייאש ולהתפטר, בנוסף הוא ביקש את המספר הנייד שלי במידה והוא יצטרך אותי כשאני בחופשה וסירבתי בטענה שאני לא מעוניינת למסור את המספר הנייד שלי ויש לו את הטלפון שלי בבית במידה והוא צריך אותי, השאלה שלי האם אני חייבת למסור לו את הנייד שלי, והאם הוא יכול לאסור עלי לנהל שיחה פרטית בטלפון שלי ולקרוא אותי ל"סדר" מידי שבוע.
תודה מראש
בס"ד
שלום רב,
בשאלתך לא ציינת מה היו מערכת היחסים, ההסכמות, והנוהג בתקופת עבודתך בחברה- עסקינן בתקופת עבודה מאד ממושכת- 17 שנים.
בעיקרון למעסיק קיימת זכות להעיר לעובד על שימוש וקיום שיחות פרטיות במסגרת העבודה ע"ח העבודה. מוצע כי תסבירי לו שאת משתמשת רק במקרים דחופים ובנסיבות מיוחדות.
לעניין מתן המספר הנייד תלוי גם מה מקובל בחברה. על פניו במציאות היום נראה לי שסביר למעסיק יהיה קשר ישיר עם העובד גם בנייד.
בברכה,
אהרן צאל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
שלום, תודה לתשובתך לגבי מערכת היחסים בעבודה, המערכת הייתה טובה וחברתית מאוד אך מצבו הכלכלי הידרדר והוא פטרו ועזבו הרבה עובדים ולכן היחס שלו השתנה והפך לא נעים, לגבי הטלפון הנייד לא הבנתי האם אני חייבת למסור את המספר הנייד שלי, נאלצתי להחליף מספר לפני זמן מה מכיוון שכשהודעתי על מחלה קיבלתי ממנו שיחות וצעקות בטלפון, יש לו את המספר הטלפון שלי בבית, שאלה נוספת בכל פעם שאני מבקשת חופשה של יום או יומיים לצורך בילוי בקיץ עם המשפחה אני מקבלת צעקות. האם מותר לו להתנהג כך או שאפשר פשוט לעשות לזה סוף... תודה רבה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר