הבן שלי בן 16 עבד באולם אירועים ובאמצע החודש התפטר ממקום העבודה
בתאריך 10 לחודש הוא הגיע כדי לקבל את השכר עבור חצי החודש אשר עבד והמקום היה סגור לגמרי לאחר בירורים לא הצלחנו למצוא את בעלי המקום אבל נאמר לנו ממ'ס אנשים שהיו שם שהמקום נסגר סופית ובעלי המקום פשטו את הרגל,
הצלחתי להשיג צילום של תעודת העסק מהעריה עם שמו של בעל המקום,השאלה שלי היא האם יש סיכוי להציל את השכר של הבן שלי על ידי תביעה בגין הלנת שכר?
או האם כדאי לתבוע את בעל המקום באופן אישי על הלנת שכר ולא את המקום עצמו מאחר והמקום הוכרז כפשיטת רגל? אודה מאוד על תגובה מהירה תודה מראש סיגל
באפשרותך לחפש את תיק פשיטת הרגל או תיק הפירוק אצל כונס הנכסים (אפשר גם באתר האינטרנט שלהם), ובהתאם לכך להגיש תביעה לביטוח לאומי (באתר האינטרנט מצויינים ההסברים).
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
לפני הכל תודה על תגובתך המהירה, בהמשך לשאלתי, מה שיש ברשותי כרגע זה צילום של רשיון עסק של אותו אולם אירועים שנסגר מבלי לשלם לבן שלי את השכר כאמור תלוש השכר של חודש קודם לא נמסר לבן שלי אי לכך אין ברשותי שום תלוש משכורת מאחר והוא התחיל לעבוד באותו אולם אירועים לפני חודש האם זה אפשרי לגשת למוסד לביטוח הלאומי להגשת תביעה להלנת שכר רק עם צילום רשיון העסק של אותו עסק שנסגר? תודה מראש סיגל
חיפשתי את תיק הפירוק או את תיק הפשט'ר ואין כזה וברשם העסקים רשום שהעסק עדיין פעיל כך שמה שיש בידי זה צילום של רשיון העסק של אולם האירועים כולל שמו הפרטי ות.ז שלו האם עם זה אני יכולה לגשת לביטוח לאומי ולהגיש תביעה על הלנת שכר? או שאת התביעה אני אמורה להגיש בבית דין לענייני עבודה?,תודה שוב סיגל
לפני שאת פונה לביטוח לאומי, את צריכה לפנות לנאמן ו/או למפרק של החברה, הוא הגוף שמאשר את תביעתך ומעביר לביטוח לאומי.
על כן, במידה והחברה לא מצויה בהליכי הפירוק, עלייך לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה מתאימה.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר