שלום, בעלי עובד כ- 10 חודשים כנהג. אני נמצאת בחודש התשיעי להריוני ואמורה ללדת כל יום ורציתי להתייעץ. בלילה שבין שבת לראשון הגעתי למיון חדר לידה וכמובן שבעלי הגיע איתי. הוא יידע את האחראי עליו היכן הוא נמצא ואמר לו שיעדכן אותו לגבי המשך היום. בבוקר שהשתחררנו בעלי התקשר לאחראי עליו וביקש להגיע לעבודה, האחראי אמר שאין טעם שיגיע ושעדיף שיעבוד לילה. (חשוב לי לציין כי בעלי עובד רק בבוקר מכיוון שהוא לומד) בעלי הסכים מכיוון שאין ברשותו ימי חופש לניצול, חצי שעה לפני שבעלי אמור לצאת למשמרת האחראי התקשר אליו ואמר שאין צורך שיגיע היום לעבודה כי זה לא מסתדר והציע לו לעבוד במהלך כל השבוע לילה כי אם יקרה מצב כזה שוב שנצטרך להגיע לבית החולים בלילה יותר קל לו לשחרר אותו, בעלי הסכים למרות שהוא לומד. ביום למחרת שוב דיבר איתו האחראי ואמר שאין צורך שיגיע לעבוד לילה גם היום מה שיוצר מצב של 2 ימי חופשה מאולצים! השאלה שלי היא האם מותר למעסיק לעשות דבר כזה? להוציא לחופשה מאולצת כי אני אמורה ללדת? לא לשבץ אותו בעבודה.. חשוב לי לציין שאין לבעלי ימי חופש לניצול. תודה
בהתאם לחוק חופשה שנתית אין לכפות על העובד חופשה מאולצת, החופשה צריכה להיות מתואמת בין העובד למעביד על אחת כמה וכמה משמדובר בעובד אשר לזכותו לא נותרו ימי חופשה לניצול.
אנו ממליצים לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בנסיבות העניין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר